Lielupē aiztur maluzvejnieku; divi aizmūk (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Otrdien no rīta Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) mobilā grupa kopā ar Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektoru Lielupē aizturēja maluzvejnieku, savukārt vēl diviem pārkāpējiem, pametot laivu, izdevās aizbēgt, TVNET informēja LMA valdes priekšsēdētājs Alvis Birkovs.

Nepārtraukti pieaugošo pārkāpumu skaitu LMA saista ar pašvaldību neieinteresētību un bezatbidību savu administratīvo teritoriju ūdenstilpju zivju resursu aizsardzībā, valsts vides inspektoru skaita kraso samazinājumu un viņu nepietiekamo nodrošinājumu ar degvielu un ekipējumu.

Oktobrī visā Latvijas teritorijā LMA veikusi 24 reidus, no kuriem deviņi veikti saskaņā ar LMA sabiedrisko palīgu - ziņotāju sniegto informāciju. LMA šādi ziņotāji visā Latvijā ir apmēram 50 cilvēki, kuru skaits ar katru gadu palielinās. Oktobrī izņemti apmēram divi kilometri zivju tīklu un citi nelikumīgi zvejas rīki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu