Šampanieša labo garšu nosakot burbulīši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Šampanietī galvenais ir burbulīši - šo vienkāršo patiesību apstiprinājuši zinātnieki. Pēc viņu domām, burbulīši, kā arī šampanieša glāzes, kas veicina to parādīšanos, uzlabojot šampanieša garšu, raksta BBC Russian.

Pētījums rāda, ka burbulīši satur par 30 reizēm vairāk ķīmisko vielu, kas izceļ šampanieša garšu, nekā pārējais šķidrums.

Degustatori pauduši, ka šis atklājums pilnībā mainot viņu priekšstatu par burbulīšu lomu gāzētajos dzērienos.

Vīnu mīļotāju mājas lapas autors doktors Gudijs stāsta: “Agrāk mēs domājām, ka burbulīšos esošā ogļskābā gāze piešķir vīnam skābenu piegaršu un viegli kutina mēli, taču šis pētījums rāda, ka viss ir daudz sarežģītāk.”

Pētījums demonstrē, ka garenās šampanieša glāzes nav tikai tradīcija, tās ļauj veidoties lielākam burbulīšu skaitam.

Dzirkstošā vīna garšu nosaka simtiem dažādu komponentu. Šobrīd ir izpētīti pieci šampaniešu un dzirkstošo vīnu veidi un visos gadījumos ir pierādījies, ka burbulīši satur krietni vairāk aromātu un garšas komponentu nekā pārējais vīns.

Nākamajā pētījuma etapā zinātniskie rezultāti tiks salīdzināti ar objektīviem degustatoru vērtējumiem, lai izdalītu burbulīšos esošās sastāvdaļas, kas vīnam piešķir vislabāko garšu. Tas ļaus nākotnē sasniegt vēl augstāku šampanieša kvalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu