"Swedbank" grib piedzīt parādu no Plaudes-Rēlingeres

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Swedbank" vērsusies tiesā ar prasību par parāda piedziņu pret šobrīd maksātnespējīgo uzņēmēju "Kolonnas" grupas dibinātāju Ievu Plaudi Rēlingeri, viņas dēlu Ivaru Plaudi-Lasmani, kā arī Menas salā reģistrēto uzņēmumu "Kolonna Limited" un tam daļēji piederošo patlaban maksātnespējīgo SIA "Hotel Kolonna".

Kā liecina Latvijas tiesu portālā pieejamā informācija, Rīgas apgabaltiesa bankas prasību par parāda piedziņu plānojusi izskatīt 2012.gada 19.aprīlī plkst.11.

"Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska sacīja, ka banka no komentāriem par šo tiesvedību atturēsies, līdz ar to kredītiestādes pārstāve arī neatklāja parāda apmēru, kādu tiesas ceļā lūgts piedzīt no atbildētājiem.

Pēc publiskajos reģistros pieejamās informācijas, "Swedbank" prasību Rīgas apgabaltiesa daļēji nodrošinājusi, bet banka Augstākajā tiesā (AT) bija apstrīdējusi lēmumu daļā, ar kuru noraidīts tās pieteikums par prasības nodrošināšanu. AT preses sekretāre Baiba Kataja acīja, ka AT atcēlusi lēmumu daļā par nodrošinājuma pieteikuma noraidīšanu un likusi jautājumu skatīt atkārtoti.

Pēc "Firma.lv" informācijas, 51% no 2004.gada 2.jūlijā reģistrētās "Hotel Kolonna" pieder Menas salā reģistrētajai "Kolonna Limited", 34% īpašniece ir Margarita Platace, bet 15% pieder Anetei Bilzēnai. Sākotnēji 50% uzņēmuma īpašniece bijusi arī pati Plaude-Rēlingere.

Uzņēmuma maksātnespēju šā gada 22.jūlijā atzinusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa, kas par administratori iecēlusi Janu Ruģeli.

Tā pati tiesa 1.novembrī atzina par maksātnespējīgu pašu Plaudi-Rēlingeri. Tiesa sāka arī viņas bankrota procedūru, kuras termiņš tika noteikts uz pieciem gadiem.

Ar prasību tiesā pret Plaudi-Rēlingeri, uzņēmēju Jāni Lasmani, kā arī AS "KCG" un AS "DK Holding", kuras iepriekšējais nosaukums bija AS "Holding Kolonna", iepriekš vērsās arī "Parex banka". Rīgas apgabaltiesa šā gada aprīlī no visiem atbildētājiem solidāri piedzina 1,83 miljonus latu. Spriedums ir stājies spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu