Bērnunamu audzēkņi gatavos priekšnesumus kopā ar pazīstamiem mūziķiem, stila un modes māksliniekiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot sākto atbalsta programmu trijiem Latvijas bērnunamiem, sestdien, 30.jūnijā, plkst. 10.00 Rīgas rajona atpūtas parkā "Rāmkalni" tiks rīkots labdarības pasākums "Piliens jūrā" 76 bērniem no Ludzas rajona Istalsnas bērnunama - patversmes "Ābelīte", Inčukalna un Drustu bērnunamiem.

Pasākuma tēma ir "Stils. Māksla. Mūzika".

Ar dažādu radošo darbnīcu palīdzību bērniem tiks mācīts, kā izvēlēties apģērbu, lietot kosmētiku, kā uzskaņot mūzikas instrumentus, radīt skaņdarbus un pašiem muzicēt. Citiem vārdiem – dot bērniem ieskatu procesu aizkulisēs un ļaut viņiem pašiem veidot savu pasākumu. Darbnīcas vadīs dažādu radošo jomu profesionāļi. Bērniem, piemēram, tiks piedāvāta iespēja sagatavot priekšnesumus kopā ar pazīstamiem mūziķiem Nilu Īli un perkursiju grupu "Afroambient", Aināru Virgu.

Meitenēm šajā labdarības pasākumā būs iespēja saņemt profesionāla stila speciālista konsultācijas, kā arī pašām gatavoties "īstai" modes skatei un piedalīties tajā, bet mazākajiem bērniem tiks piedāvātas citas nopietnas nodarbes, piemēram, iepazīšanās ar ceļu satiksmes noteikumiem "Rāmkalnu autoskolā", kā arī iespēja visu dienu izmantot atpūtas parka atrakcijas.

Katram bērnam ir sagatavota piemiņas dāvaniņa no šā pasākuma.

Pasākumu organizē autosporta klubs "SRM motorsports", kurš ir sācis ilgtermiņa labdarības projektu. "Mūsu mērķis, rīkojot labdarības pasākumus "Piliens jūrā" ar visdažādāko tematiku, ir sniegt bērniem pozitīvas emocijas un parādīt, ka arī viņiem ir iespējas darīt to pašu, ko spēj viņu apbrīnotie mākslinieki, sportisti un citi pazīstami cilvēki. Kā bijušais bērnunama audzēknis labi zinu, ka bērniem, kuri savu dzīvi sāk, augot bērnunamā, viss ir jāiemācās pašiem. Viņiem trūkst vecāku parauga, un bieži vien tiem nav neviena, kam uzdot jautājumus. Pasākumi palīdz bērniem attīstīties radoši un nejusties atdalītiem no sabiedrības," saka viens no pasākuma rīkotājiem Ards Ķinķeris.

Projektu materiāli atbalsta atpūtas parks "Rāmkalni", sniedzot iespēju rīkot pasākumu savā teritorijā, kā arī izmantot dažādās atrakcijas. Bezmaksas ēdināšanu pasākuma laikā nodrošinās jauns ātro uzkodu ražotājs "Metro", kā arī palīdzību sniedz studija "Trivia", "JYSK Latvija", "Coca Cola Latvia", "LatLoto". Piekrišanu strādāt ar bērniem devuši Žaklīna Cinovska, Ainārs Virga, Nils Īle, "Mis Latvija" titula ieguvējas Agnese Eiduka un Zane Vaļicka.

"Rāmkalnos" risināsies kārtējais pasākums šajā projektā. Pirmā tikšanās ar bērnunama – patversmes "Ābelīte" audzēkņiem notika Ziemassvētku priekšvakarā, kad bērniem bija iespēja vairāk uzzināt ne tikai par dažādiem motoru sporta veidiem, apskatīt īstu rallija auto un nofotografēties kopā ar to, uzreiz saņemot fotogrāfijas, pašiem iemēģināt dažādu sporta ekipējumu, bet arī pamuzicēt kopā ar jauniešu mūzikas grupas "Soundarcade" mūziķiem, veidojot sava veida "radošo darbnīcu". Savukārt marta beigās sporta kompleksā "333" bērnunamu audzēkņiem tiks piedāvāta reta iespēja īstā sacīkšu automašīnā kartinga trasē izbaudīt sacīkšu braucēja izjūtas. Sacīkšu mašīnas pa trasi pārvietojās drošā ātrumā, taču viss pārējais bija tieši tāpat kā īstās sacensībās. Tomēr galvenais šā projekta ieguvums ir bijis sirds siltums, kuru pasākumos saņēma bērni.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu