Siguldā aiztur maluzvejniekus (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Siguldas pašvaldības policija

Patiecoties Siguldas novada Pašvaldības policijas operatīvai rīcībai un pensionētā dabas aizsardzības inspektora Māra Mitrevica sadarbībai, 27.oktobra vakarā Siguldas novada Nurmižos tika aizturēti maluzvejnieki, kas kādā no Nurmižu rezervāta upītēm bija nelikumīgi nodūruši četrus taimiņus, TVNET informēja Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko.

Siguldas novada Pašvaldības policijā informācija par maluzvejnieku darbībām tika saņemta 27.oktobrī plkst.17:43. Plkst.18:10 Pašvaldības policija aizturēja gaišas krāsas transportlīdzekli, kurā speciāli ierīkotā slēpnī atradās četri taimiņi ar dūrienu pazīmēm un divi brekši.

Maluzvejnieki - divas personas ar deklarētu dzīvesvietu Rīgā - tika aizturēti un nogādāti Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī lietas apstākļu sīkākai noskaidrošanai un administratīvās lietvedības sākšanai. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.panta 2.daļu par zvejas noteikumu pārkāpšanu fiziskām personām var piespriest naudas sodu no divsimt līdz piecsimt latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tajā skaitā pārkāpuma rezultātā iegūtās zivis, kā arī peldlīdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas un atņemt zvejas tiesības uz laiku līdz vienam gadam vai bez tiesību atņemšanas. Kopējā iespējamā zaudējumu summa, pēc Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, ir ap 2000 latu, neskaitot to, ko piespriedīs Valsts vides dienesta pilnvarotās personas.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu