Repše nerosina lietu pret Vaškeviču par policistu atbrīvošanu (17)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs parakstījis rīkojumu par civildienesta attiecību izbeigšanu ar diviem ierēdņiem - žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanās krimināllietā tiesātajiem Vasiliju Kivļonoku un Jāni Laizānu, finanšu ministrs Einars Repše (JL) pret viņu disciplinārlietu nav ierosinājis.

Jau ziņots, ka Repše 18.septembrī ierosināja disciplinārlietu pret Jakānu par rupjiem tiesību normu pārkāpumiem civildienesta attiecību izbeigšanā ar Kivļonoku un Laizānu, ko Finanšu ministrija (FM) ir atzinusi par prettiesisku. Jakāns lietas ierosināšanu novērtēja, sakot, ka šāda rīcība bija jau iepriekš paredzama, jo jau par VID reorganizāciju bija nolemts spriest nevis ekspertu, bet politiķu līmenī un jau iepriekš bijusi paredzama "dažu politiķu vēlme realizēt savas intereses" un iecelt amatos sev vēlamus cilvēkus.

Lieta tika ierosināta arī pret VID Personāla un stratēģiskās attīstības pārvaldes Personāla administrēšanas un juridiskās daļas vadītāju Arti Zaļūksni.

FM Komunikācijas daļas vadītāja vietnieks Aleksis Jarockis sacīja, ka saskaņā ar likumu atbildīgās personas par minēto rīkojumu ir iestādes vadītājs un dokumenta juridiskais sagatavotājs.

Lai gan uz minētā rīkojuma ir arī Vaškeviča paraksts, likums par to atbildību neparedz.

Jarockis atzīmēja, ka Repše līdz 24.septembrim gaida Jakāna paskaidrojumus un pēc tam viņš lems par disciplinārlietu komisijas izveidošanu.

VID sacīja, ka Jakānam rīkojums par lietas ierosināšanu nosūtīts pa faksu piektdienas, 18.septembra, darba dienas beigās. Saskaņā ar apstiprināto kārtību VID taupības laikā minētā piektdiena nebija darba diena.

Jau ziņots, ka Repše pārkāpumus konstatējis civildienesta attiecību izbeigšanas procesā ar pirmajā tiesas instancē par nelikumīgu žurnālistes telefona sarunu noklausīšanos notiesātajiem Kivļonoku un Laizānu.

"VID darbiniekiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju, lai spētu realizēt caurspīdīgu un godīgu nodokļu iekasēšanas darbu, tādēļ jebkuras nelikumības dienestā ir jāizskauž. Ir nepieņemams, ka valsts pārvaldē strādā krimināli apsūdzēti darbinieki, iestādes vadība ir atbildīga, lai šādi gadījumi netiktu pieļauti. Šo konkrēto gadījumu VID vadība varēja atrisināt likumīgā ceļā, piemēram, uz krimināllietas izskatīšanas laiku vainīgos atstādināt no amata pildīšanas," norāda Repše.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu