«Grindeks» pārstāvis Krievijā: «Mildronāts» ir dzīvībai svarīgo zāļu sarakstā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Mildronāts» ir dzīvībai svarīgo zāļu sarakstā, un tā ražotājs, Latvijas farmācijas uzņēmums «Grindeks» patstāvīgi nevar regulēt tā pārdošanas cenas, pavēstīja «Grindeks» pārstāvniecības Krievijā mārketinga departamenta vadītājs Aleksandrs Kondratjevs, piebilstot, ka šīs cenas nosaka Krievija.

«Mēs būtu gribējuši šīs cenas koriģēt saistībā ar rubļa kursa krišanos, tomēr pašreizējais šā saraksta preparātu cenu noteikšanas mehānisms neļauj kompensēt zaudējumus. Tomēr budžeta iepirkumu mums ir mazāk nekā 20%,» norādīja sarunbiedrs.

2015.gada novembrī Krievijas valdība pieņēma lēmumu «trešais liekais», kas nosaka, ka valsts konkursiem par valsts pasūtījumu saņemšanu netiek pielaisti ārvalstu uzņēmumi, ja pieteikumus ir iesniegušas vismaz divas Krievijas firmas, norādīja Kondratjevs.

Turklāt Krievijā darbojas programma «Farma - 2020», kuras mērķis ir medikamentu ražošanas lokalizācija valsts teritorijā. Tā rezultātā «Grindeks» izjūt spiedienu saistībā ar tiem preparātiem, kuri pārklājas ar Krievijas ražotāju medikamentiem un Krievijā rūpnīcas atvērušo ārvalstu kompāniju ražoto produkciju, viņš atzina.

«Mums tādu priekšrocību nav,» uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

«Grindeks» arī izjūt Eiropas un Krievijas savstarpējo sankciju ietekmi, īpaši budžeta tirgū.

Vairums medikamentu tiek pārdoti mazumtirdzniecībā, kad pacients pērk produktu aptiekā ar ārsta izrakstītu recepti vai bez tās. «Zināmas grūtības šeit saistītas ar tautas maksātspējas mazināšanos un algu reālā līmeņa krišanos,» skaidroja Kondratjevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu