Zatlers aicina Ķīnas uzņēmējus investēt Latvijā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers vizītes laikā Šenjanas pilsētā aicinājis Ķīnas uzņēmējus investēt Latvijā un izmantot to kā tiltu uz Eiropas Savienību (ES).

Zatlers uzrunā Latvijas-Liaoningas sadarbības forumā aicinājis Ķīnas uzņēmējus izmantot Latvijas kā ES valsts piedāvātās iespējas biznesa sakaru veicināšanai Ziemeļeiropas reģionā.

Zatlers vērsa ķīniešu uzņēmēju uzmanību uz to, ka mūsu valstī ir viens no zemākajiem uzņēmumu nodokļiem ES, tai ir ģeogrāfiski stratēģiska atrašanās vieta, izdevīgs transporta un loģistikas piedāvājums. Pasaules bankas vērtējumā Latvija ieņem 27.vietu pasaulē to valstu sarakstā, kurās veikt uzņēmējdarbību ir visvieglāk.

Savukārt Lianoningas gubernators Čeņs Džengao savā uzrunā norādīja uz kopējām Latvijas un Ķīnas provinces iezīmēm - abām ir stratēģiski būtiska atrašanās vietā, tās ir uz eksportu orientētas, atvērtas investoriem un veicina ekonomisko attīstību. Viņš norādīja uz sadarbības potenciālu mazo un vidējo uzņēmumu vidū, kā arī izglītības un kultūras nozarē.

Latvijas-Liaoningas sadarbības un partnerības foruma noslēgumā parakstīti sadarbības memorandi starp Jelgavas un Liaoningas provinces pilsētu Huludao, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Šenjanas Starptautisko tirdzniecības veicināšanas padomi, kā arī starp Latvijas Izglītības un zinātnes ministriju un Liaoningas provinces Izglītības departamentu.

Forumā piedalās vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmēji un aptuveni 200 Ķīnas biznesa vides pārstāvji.

Kā ziņots, uz Ķīnu ir devās ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), kultūras ministrs Ints Dālderis (JL) un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs un padomnieki.

Tāpat kopā ar Zatleru devušies Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), astoņi Latvijas augstskolu rektori un Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju nodaļas pasniedzējs Pēteris Pildegovičs. Ministriem un Jelgavas domes priekšsēdētājam līdzi dodas arī viņus pavadošie cilvēki, kā arī 23 latviešu uzņēmēji sadarbības veicināšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu