Pasaules garākais cilvēks satiek pasaulē īsāko

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Londonā beidzot satikušies divi pasaules rekordisti - viens ir pasaulē garākais, otrs - īsākais, raksta CNN.

Neparastā tikšanās notika par godu 10. ikgadējai Ginesa rekordu dienai.

31 gadu vecais Sultans Kosens no Turcijas ir 2,51 metru garš. Viņš joko, ka būtu lielisks basketbolists, jo basketbola grozu var aizsniegt pat bez palēkšanās. Viņš titulu ieguva 2009. gadā, no troņa gāžot iepriekšējo tā īpašnieku no Ķīnas, kurš ir 2,47 metrus garš.

Savukārt Čandra Bahadurs Dangi ir pasaulē īsākais cilvēks. 74 gadus vecais kungs ir vien 54,6 centimetrus garš un saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatas speciālistu mērījumiem īsākais pieaugušais pasaulē.

«Beidzot satikt Čandru pēc tik ilga laika ir neticami. Lai gan viņš ir īss, bet es garš, mums dzīves laikā bijušas līdzīgas cīņas. Un, kad ieskatos Čandra acīs, varu redzēt, ka viņš ir labs cilvēks,» par tikšanos teica Sultans Kosens.

Interesanti, ka rekordistam no Turcijas pieder arī pasaules rekords par lielākajām plaukstām - viņējās ir 27,5 centimetrus garas.

Ginesa rekordu dienai veltītajos pasākumos aizvadītajā ceturtdienā visā pasaulē piedalījās tūkstošiem cilvēku. Šanhajā šajā dienā tika arī tika uzstādīts rekords par lielāko skaitu cilvēku, kuri vienlaicīgi gultā ietur brokastis - šajā rekordā piedalījās 388 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu