Dala ministru portfeļus (64)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī patlaban vēl nav notikušas oficiālas sarunas par jaunās valdības ministru portfeļu sadali, tomēr politiskā spēka "Vienotība" pārstāvji varētu veidot pusi no ministru skaita. Tā šorīt intervijā Latvijas radio teica "Vienotībā" ietilpstošās partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) līderis Ģirts Valdis Kristovskis.

"Vienotības" pārstāvji varētu vadīt pusi ministriju. Tostarp apvienības politiķiem neesot baiļu uzņemties vadību problemātiskās nozarēs. Apvienību pārstāvētu arī jaunais Ministru prezidents.

Patlaban vēl neesot arī skaidrs, vai "Vienotības" pārstāve Solvita Āboltiņa kļūs par Saeimas spīkeri. To noteikšot sarunās.

Pats Kristovskis gribētu vadīt aizsardzības, drošības vai iekšlietu jomu.

Viņš arī atzina, ka iepriekš bijušas domstarpības par tieslietu ministra portfeli, taču politiķis pauda cerību, ka šai jomā tiks atrasts risinājums, kas netraucēs koalīcijai strādāt.

Vēl runās ar SC

Patlaban esot skaidrs, ka nākamo valdību veidos trīs politiskie spēki - "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Priekšlikums, ka valdībā varētu iekļauties arī "Saskaņas centrs" (SC), bijis Latvijas apstākļiem inovatīvs, iespējams, pat unikāls, taču jau sākotnēji bijis skaidrs, ka tas diez vai ir iespējams.

Taču ar SC valdošajiem politiķiem varētu nākties runāt nākamā gada valsts budžeta konsolidācijas procesā, jo tajā nāksies pieņemt nepopulārus un nepatīkamus lēmumus. 

Pēc Kristovska teiktā, var iestāties situācija, ka cilvēki ir neapmierināti ar valdības īstenoto kursu.

Bijis pārsteigums

SC iespējamā iekļaušana valdībā bijusi pārsteigums arī PS politiķiem, jo viņi pirms vēlēšanām bijuši pārliecināti, ka premjers Valdis Dombrovskis valdībā aicinās strādāt tikai trīs politiskos spēkus - "Vienotība" un ZZS un VL-TB/LNNK. SC atteikums strādāt koalīcijā atrisinājis šo situāciju. Ja SC būtu piekritis sarunām par koalīcijas veidošanu, būtiska nozīme būtu tam, ko teiktu PS dome.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu