Sieviete ziņo par «visatļautību», bet domē skaidro, ka viss kārtībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda TVNET lasītāja nofilmējusi, ka pa Vaivaru pludmali strauji pārvietojas automašīna. Viņa to uzskata par visatļautību. Savukārt Jūrmalas pilsētas domē TVNET skaidroja, ka ar pašvaldības atļauju drīkst braukt pa pludmali. Nofilmētajai mašīnai bijusi izsniegta šāda atļauja.

Lasītāja rakstīja: «Kārtējā visatļautība! Pagājušajā ceturtdienā ap pulksten 12:55 Vaivaru pludmalē ievēroju, kā strauji tuvojas automašīna, kas brauc pa pašu pludmali.

Kad automašīna bija jau blakus, vadītājs apstādināja auto, atvēra logu un jautāja, ko es daru. Vai es filmēju?

Un vai es vispār zinu, ka šī automašīna ir Jūrmalas domes mašīna?! Uz ko es uzdevu pretjautājumu, vai tad, ja tā ir Jūrmalas domes mašīna, tad tas nozīmē, ka tā drīkst braukt pa pludmali?

Vīrietis ātri aizvēra logu un turpināja braukt pa pludmali Kauguru virzienā.

Vienreiz jābeidz šī visatļautība. Jūrmalniekiem jāzina savi «varoņi».»

Vajadzīga pašvaldības atļauja

Bet Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite TVNET skaidroja, ka pārvietoties ar automašīnu pludmalē ļauts tikai gadījumos, kad pašvaldībā izsniegta atļauja, tas attiecas arī uz pašvaldības automašīnām.

Norādītajai automašīnai šāda atļauja ir, un

ar šo auto pludmalē ļauts pārvietoties Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas darbiniekiem savu pienākumu veikšanas laikā.

Jūrmalas pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļas pienākumos ietilpst apskatīt pludmali, lai pārbaudītu tās tīrību un kārtību un nodrošinātu tās operatīvu sakopšanu. Pludmale Jūrmalas pilsētā ir 24,2 kilometrus gara, tādēļ apskate notiek, izmantojot automašīnu.

Nodaļas darbinieki arī operatīvi reaģē, ja pludmales apmeklētāji ziņo par neapmierinošu situāciju pludmalē, proti, ja ir bojāts pludmales aprīkojums vai tā ir piegružota, – arī lai novērstu šādas situācijas, pludmalē atļauts atrasties pašvaldības automašīnai.

Ārpus vasaras sezonas, t.i., arī šobrīd, pašvaldība pārbauda pludmali pēc vajadzības apmēram reizi nedēļā,

peldsezonas laikā tas tiek darīts pat līdz divām reizēm dienā. Apskatot pludmali, ir jāievēro drošība un jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netraucētu pludmales apmeklētājiem.

Pastāv arī citi gadījumi, kad automašīnām pašvaldība izsniedz atļaujas atrasties pludmalē. Piemēram, pludmales apsaimniekotājiem, ar ko pašvaldībai ir noslēgts līgums par šo darbu veikšanu, vai gadījumos, kad pludmalē tiek iekārtotas vasaras kafejnīcas, skatuves publiskiem pasākumiem, tribīnes sporta pasākumiem vai notiek kāpu stiprināšana, ko šogad veic Majoru un Kaugurciema pludmalē.

Vai arī Tu pamanīji nejēdzību?

Filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu