Polija saņem vērtīgus pierādījumus par Smoļenskas avāriju (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polija no Krievijas saņēmusi septiņus jaunus pierādījumu materiālus par traģisko aviokatastrofu Smoļenskā, kurā bojā gāja Polijas prezidents un desmitiem augstāko valsts amatpersonu. Materiālos atrodas 52 protokoli par bojāgājušo līķu sekciju rezultātiem.

Krievijas Polijai nodotajos materiālos ir 52 bojāgājušo sekciju rezultāti, kā arī 40 nelaimes aculiecinieku liecības. Polija jau šodien sākusi saņemto materiālu tulkošanu.

Polijas ģenerālprokurors tikmēr noraidījis iepriekš izskanējušās baumas, ka prezidenta lidmašīnai bijuši tehniski bojājumi un degvielas noplūde. "Es varu apstiprināt, ka nekādas degvielas noplūdes nebija," viņš teica.

10.aprīļa lidmašīnas avārijā Smoļenskā avarēja Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīna. Bojā gāja 96 cilvēki - 88 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi. Bojāgājušo vidū bija Polijas prezidents, viņa sieva un daudzas augstākās valsts amatpersonas, kuri bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu