Mali apstiprināts otrs nāves gadījums Ebolas vīrusa dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mali ir apstiprināts otrs Ebolas vīrusa izraisīts nāves gadījums, un ar šo slimību ir miris slimnieku kopējs, kas aprūpēja pacientu no Gvinejas, otrdienas vakarā informēja ziņu avoti mediķu aprindās.

«Slimnieku kopējs, kas bijis kontaktā ar Gvinejas pilsoni, kurš nomira ar šo slimību, arī ir miris,» sacīja amatpersona Bamako Pastēra klīnikā, kur strādāja šis slimnieku kopējs.

Testi ir apstiprinājuši Ebolas vīrusa klātbūtni, piebilda amatpersona.

Šis ir arī otrais Ebolas vīrusa gadījums Mali. Par to tika paziņots, kad Mali varas iestādes sāka atcelt karantīnu vairāk nekā 100 cilvēkiem, kas bijuši saskarē ar Ebolas vīrusa pirmo upuri Mali.

Pirmais ar Ebolas vīrusu saslimušais cilvēks Mali bija divus gadus veca meitene, kas bija atgriezusies Mali no Gvinejas, un viņa arī nomira ar šo slimību.

Ebolas vīruss meitenei tika diagnosticēts 23.oktobrī Mali rietumu pilsētā Kajesā, un viņa nomira 24.oktobrī.

Ebolas vīrusa epidēmijā, kas sākās Rietumāfrikā, ir miruši apmēram 5000 cilvēku, bet inficēto skaits pārsniedzis 13,5 tūkstošus. Tā vissmagāk skārusi Gvineju, Libēriju un Sjerraleoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu