Atklāta Gladiolu parāde mēbeļu un interjera centrā ''Spice''

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augusts un septembris ir gladiolu ziedēšanas laiks, kas daudzās ģimenēs asociējas ar mācību gada sākumu. Ikviens, kurš pats reiz bijis vai ir skolēns, no 28. līdz 30. augustam Mēbeļu un interjera centra Spice 1.stāvā (tieši pretim tirdzniecības centram Spice, Lielirbes 29) aicināts apmeklēt krāšņo Gladiolu parādi.

"Ziedi ir skaists ikviena interjera papildinājums un, tuvojoties jaunajam mācību gadam, tieši ar gladiolu kā cēlu 1. septembra simbolu vēlamies pārsteigt savus pircējus. Tāpēc ikvienam dāvinām iespēju atcerēties patīkamo satraukumu - tuvojas skolas laiks, ielās ar gariem, staltiem ziediem rokās redzami bērni, kas dodas uz savu pirmo skolas dienu," stāsta tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Gladiolu izstādē Mēbeļu un interjera centra Spice 1.stāvā būs apskatāmas gan gladiolu audzētāju iemīļotas šķirnes, gan ziedi, kas raksturo mūsdienu gladiolu selekcijas tendences. Apmeklētājus pārsteigs gan krāsu, gan formu daudzveidība - dzelteni, zili, violeti, oranži, kruzuļoti ziedi, krāsu pārejas un košas ziedu apmalītes. Atšķirībā no citām kultūrām, piemēram, īrisiem un rozēm, gladiolu ziedu paletē pārstāvētas visas krāsas, sākot no sniegbaltas līdz pat melnai. Turklāt moderna gladiola no šķirnēm, kas Latvijas audzētājiem bija pieejamas 50. un 60. gados, atšķiras ar slaidākām ziedvārpām, biezākām ziedlapām, ko nebojā spēcīgi laika apstākļi, krāsu bagātību, kruzuļojumiem un citām raksturīgām pazīmēm.

"Mūsdienu gladiola lepojas ar garu, slaidu ziedvārpu un vienlaikus atvērtiem vismaz astoņiem ziediem. Labākajām šķirnēm to ir pat ducis. Izstādē Mēbeļu un interjera centrā Spice apmeklētāji varēs iepazīties ar visu veidu gladiolām - sākot no miniatūrziedu līdz pat milzu ziedu šķirnēm, kurām viena zieda diametrs pārsniedz 14 centimetrus. Turklāt aicinām novērtēt tieši Latvijas selekcionāru veikumu - apmēram puse izstādes eksponātu radīti tepat Latvijā," ar lepnumu saka Latvijas gladiolu kluba prezidents Laimonis Zaķis.

Gladiolu parādē piedalās:

- Latvijas Gladiolu draugu kluba prezidents Laimonis Zaķis,

- gladiolu selekcionārs Visvaldis Viņķelis,

- gladiolu selekcionārs Juris Bāze,

- gladiolu kolekcionāri Raimonds Cīrulis no Kandavas novada, Aija Stūrīte no Doles salas, Ilze Ancāne no Ogres novada u.c.

Izstādē būs sastopami mūsu kolekcionāru un selekcionāru pārstāvji. Jebkuram apmeklētājam būs iespējams saņemt konsultāciju par šķirnēm, vērtīgus padomus gladiolu audzēšanā, kā arī iegādāties vai pasūtīt jaunāko šķirņu stādus. Gladiolu izstāde būs apskatāma trīs dienas: 28.augustā plkst. 11.00 - 21.00, 29. augustā plkst. 10.00 - 21.00 un 30. augustā 10.00 - 20.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu