Kam ēdieni neiet pie sirds, tam tikai dīķis var līdzēt (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ir zināma daļiņa mūsu jauno femīno būtņu, kas mēdz vārguļot ar kaiti, ko mediķi latīņu vārdiem mēdz dēvēt par "anorexia nervosa". Prāta dakteri to sauc par psihiskas dabas slimību, kas izpaužas kā ēšanas traucējumi, kuru iedarbības rezultātā vājiniece dažkārt mēdz zaudēt pat līdz 50% no sākotnējā svara, bet reizēm anorektiķes aizvārguļo pat līdz rāmai dusai kapsētas bedrītē.

Jebkura anoreksijas slimniece ir dabisks ienaidnieks jebkuram krodziņa darbiniekam; viņi var atviegloti nopūsties, ka šitāda baisa liga nespēj inficēt vīriešus. Galu galā katram sievišķim ir vitāli nepieciešami kaut vai nelieli apaļumi, jo vīriešu raidītās Amora bultas nespēj ieurbties kaut kādā grabošā "veļas dēlī". Protams, arī pārlieku bieži un dūšīgi stumt vaigos neder, pārmērības jebkurā virzienā ir riebīgas. Ēdiet ar sātu, savu reizi noder gan gaļas šķēlīte, gan cepts tupenīts vai zupas bļodiņa! Lai jums labs "Wolfshunger" vai "Stomach"!

Melnais TOP 5

1. "PICA LULŪ" Ģertrūdes ielā 27. Pat ja iekšā rāvējs te visu diennakti pie vārtiem bļautu: "Cīgeļ, cīgeļ, ein ļuļū!" tieši tāpat kā dienvidnieciskā un uzmācīgā prostitūta Andrejam Mironovam kinošedevrā "Briljantu roka", neticiet, mūciet prom, ko kāju nagi nes! Jo apmeklētāji pēc tam mēdz vaimanāt par pretīgo sodas piegaršu te sutinātajās picās. Ja neesat gastrīta nelaimīgais īpašnieks, kas sodu lieto sāls vietā, šeit uzkavēties jums neliksies patīkami. Arī par picu piegādi uz mājām lasāmas sūdzības (ar gliemeža pirmo ātrumu), laikam jau Elmāram Tannim viss laiks paiet, rūpējoties par gardo "Čarlstonu".

2. "GAN BEI" abās lieltirgotavās?— "Spicē" un "Origo". Pirmajā no nosauktajām vietiņām "kliba" esot apkalpošana, savukārt Stacijas laukuma "Origo" esošajā "Gan Bei" telpas priekš klientu pūļa esot par knapām, turklāt nereti apmeklētājiem esot dzirdamas pavāru nesķīstās lamas. Savādi, cik esmu manījis, tur pārsvarā strādā pavārzeļļi ar pagalam šauru acu izteiksmi, kas pavisam noteikti nepieder pie dižās slāvu tautas. Nu ko tur piebilst, necenzētas lamas jau laikam vislabāk skan krieviski, te ar mūsu kaimiņiem var sacenties vienīgi spāņi.

3. "LIDO" Maskavas ielā. Tiešām sen nebiju pabijis šajā kādreiz tik slavenajā ēdināšanas templī. Neviens no "kalpiņiem" šeit uz klientiem nelamājas, drīzāk ir pavisam otrādi. Pēc ēdienu iekrāmēšanas rumpīša iekšienē un personiskās "izlidināšanās" ārā uznāk nepārvarama vēlme lamāties pašam par šo "naudas slauktuvi".

4. ĒDNĪCA ZEMKOPĪBAS MINISTRIJĀ, kuras īpašnieki ir SIA "Augstceltne". Negaršīgi ēdieni par ļoti treknām cenām, turklāt tas viss bez jebkādas konkurences atrodas vietā, kur visai

paikai teorētiski būtu jābūt supersvaigai un tik gardai, ka jebkurš zemnieciņš mēli varētu aprīt. Mārtiņam Rozem šis "skābbarības torņa" kaktiņš pavisam ar nezālēm aizaudzis.

5. "ALUS KRODZIŅŠ" Jomas ielā Jūrmalā. Ja par bairīti vēl nebūtu nekas traks piebilstams, tad par uzkošanu gan. Ja pasūtītā šašlika vietā oficiants atstiepj melnas ogles, tad izdzertās alus putas sāk šūmēties un kāpt pa kaklu augšup. Gandrīz vai jāsāk domāt, ka arī izdzertajam alutiņam ir kāda vaina, visiem takš zināms, ka ogle labi palīdz pret caureju.

Baltais TOP 5

1. DIKĻU PILS RESTORĀNS. Ja jums pietiek dūšas izsalkuma remdēšanai nobraukt veselus simt kilometrus no galvaspilsētas (ja vien, protams, esat Rīgas iemītnieks), tad vīlies nebūsiet. Viena no skaistākajām Latvijas pilīm jūs sagaidīs ar patiesu sirsnību un viesmīlību. Viesis te var pasildīties pie kāda no 20 kamīniem un pēc tam nosnausties kādā no četrzvaigžņotās viesnīcas numuriem. Un, protams, arī priecināt vēderiņu restorānā, kurā ēdienu izvēle nav dažos vārdos aprakstāma. Un, ja jums negaršo vai anorektiski negribas ēst, tad atliek tikai viena izeja — ar pārvērstu ģīmi skriet kā grāfienei uz atjaunoto dzirnavu dīķi!

2. "VANAGA LIGZDA" Baltezerā. Vistas fileja, dekorēta ar brokoļiem, puķkāpostiem, pākšu pupiņām, burkāniem un sīpoliem, jums pati ielēks mutē, ja vien otrā ēdiena sūtināšanai esat gatavs šķirties no trīs latiem. Un, ja vēl iepriekš ir iestrēbta lielā lociņu krēmzupa (Ls 1,20), tad būs grūtības ar šī jaukā stūrīša pamešanu — var duravās iesprūst gluži kā lācēns Pūks Šaurajā Bezizejā.

3. SAEIMAS KAFEJNĪCA Jēkaba ielā 11. Tiesa gan, tāda sīka problēmiņa potenciālajam klientam var rasties — jāuzvar parlamenta vēlēšanās vai jākļūst par ēdelīgu preses žurku, lai šitajā kaktiņā iekšā tiktu. Var jau arī palūgt, lai vizīti jums te izkārto Kārlis Leiškalns, reiz taču viņš pensionārus vizināja uz Saeimu un Operu. Kafiju šeit var nobaudīt par 25 santīmiem, salātiņi cenā no 50 līdz 75 santīmiem.

4. VIESNĪCA "EUFROSINE" sprīdi pirms Ādažiem, rullējot ārā no Rīgas. Ļoti smuka un pamatīgi dārga vietiņa, taču tādu interjeru kā šīs viesnīcas simtvietīgajā restorānā gadās ar acīm nobaudīt patiesi reti. Viss ir līmenī — apkalpošana, garša un atmosfēra, jautājums ir — vai šos elementus pacelt varēs jūsu dālderu dēņkelbuks.

5. "AMRITAS" VIESNĪCA LIEPĀJĀ, KROGS "OSKARS". Ja jums nav izdevies braukt Ādažu virzienā, tad droši var nesties arī uz otru pusi. Tur, pilsētā Zem Liepām, jums nebūs jāķer laši kā zvejnieka dēlēnam — te, pašā Liepājas viducī, galdā krāmē vietējos līdakas knēdeļus ar līdakas ikru mērci un kartupeļu kūku (Ls 5,50).

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu