Uzbekistāna ierobežo ceļošanu uz Ebolas vīrusa skartajām valstīm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Uzbekistāna aizliegusi ceļot uz Ebolas vīrusa skartajām Rietumāfrikas valstīm un ierasties savā teritorijā no tām, un izsludinājusi trauksmi par ceļošanu uz Rietumeiropas un Austrumeiropas valstīm.

Uzbekistāna aizliegusi iebraukt valstī visiem, kas ir ceļā no Gvinejas, Sjerraleones, Libērijas, Kongo Demokrātiskās Republikas, Nigērijas, Senegālas un Mali.

Noteikti arī papildu drošības pasākumi pasažieriem, kas ierodas no ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Spānijas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas, Moldāvijas un Japānas un Austrālijas, kur konstatēti atsevišķi inficēšanās gadījumi vai aizdomas par šādiem gadījumiem.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) apkopotie dati liecina, ka no Ebolas vīrusa nomiruši jau gandrīz 5000 cilvēku un inficējušies vairāk nekā 13 000. Bet PVO ir atzinusi, ka patiesais mirušo skaits, domājams, ir daudz lielāks, jo mirstības rādītājs epidēmijas centrā - Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē - ir aptuveni 70%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu