Uz Čaka ielas izveidojusies bīstama bedre

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītājs Klāvs ziņo, ka pie Aleksandra Čaka un Tallinas ielas krustojuma izveidojusies pamatīga bedre. Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamentā informēja, ka ziemas sezonā un laikā, kad strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra, bedres asfaltbetona segumā var veidoties ļoti strauji – pat dažu stundu laikā.

Pēc lasītāja Klāva novērojumiem bedrei ir asas malas un tā ir padsmit centimetrus dziļa.

Foto: TVNET lasītājs

«Rīgas ielas jau tā ir bedrainas, bet pēc ziemas bedru un bedrīšu ir vēl vairāk.

Domāju, ka vismaz uz galvenajām ielām bedres jāsalāpa pēc iespējas ātrāk,

Klāvs pauž viedokli un aicina atbildīgās amatpersonas strādāt šā mērķa sasniegšanai.

Foto: TVNET lasītājs

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja projektu vadītāja Ilze Dimante TVNET informēja, ka bedre uz gājēju pārejas A.Čaka ielā salabota.

Ziemas sezonā un laikā, kad strauji paaugstinās vai arī būtiski svārstās brauktuves temperatūra, bedres asfaltbetona segumā var veidoties ļoti strauji – pat dažu stundu laikā.

Ziemas periodā nekavējoties tiek remontētas tās bedres, kas apdraud satiksmes drošību.

Šobrīd avārijas bedru novēršanai tiek lietota aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija. Tas nozīmē, ka bedre maksimāli tiek iztīrīta, nosusināta un ieklāts aukstā asfalta maisījums. Tas ir avārijas remonts, un tā galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un uzlabot satiksmes drošību līdz brīdim, kad ielas un tiltus būs iespējams salabot atbilstošos laika apstākļos ar ierastiem paņēmieniem.

Ielu un tiltu bedru remonts tiek nodrošināts visu gadu, taču

bedru likvidēšanai ielās nepieciešama gaisa temperatūra, kas nav zemāka par +5 grādiem.

Kopumā no janvāra beigām jau salabotas avārijas bedres 7400 kvadrātmetru platībā. Lai operatīvi novērstu avārijas bedres, Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus turpināt informēt par bedrēm, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80 003 600 un norādot bedres atrašanās vietu un adresi.

Vai arī Tu esi pamanījis kādu lielu un bīstamu bedri?

Filmē, fotografē un sūti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu