Koalīcijas balsojumos Saeimā trūkst disciplīnas (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koalīcijas balsojumos Saeimā trūkst disciplīnas, taču šis nav valdības stabilitātes jautājums, uzskata Tautas partijas (TP) saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

Kučinskis norādīja, ka koalīcijai vajadzētu pārrunāt balsojumus Saeimas sēžu zālē un saskaņot komandējumus, lai nerastos līdzīgas situācijas kā šodien, kad Saeima atbalstīja vairākus opozīcijas priekšlikumus.

Jau ziņots, ka Saeima nodeva izskatīšanai komisijām partijas "Jaunais laiks" (JL) sagatavotos grozījumus divos likumos, kas paredz tā saucamās "māmiņu algas" maksāt, līdz bērns sasniedzis trīs gadu vecumu. Šodien, Saeimai trīs reizes pārbalsojot likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli, tikai ar nelielu balsu pārsvaru tika noraidīti partijas "Par cilvēktiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) deputātu sagatavotie likuma grozījumi, kā arī pietrūka tikai vienas balss, lai Saeima nodotu izskatīšanai komisijām grozījumus likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas paredzētu, ka pensijas vairs netiktu apliktas ar minēto nodokli.

Arī balsojumā par atbalstu Tibetai daļa koalīcijas deputātu no TB/LNNK balsoja par, bet lielākā daļa balsoja pret vai atturējās no balsojuma.

Kučinskis uzskata, ka koalīcijas disciplīna ir jāpārrunā ar premjeru. Premjera pārstāvētās partijas LPP/LC frakcijas deputāts Dzintars Jaundžeikars aģentūrai LETA norādīja, ka par minētājiem dokumentu grozījumiem nekāda koalīcijas vienošanās nav bijusi, tādēļ disciplīna nav pārkāpta.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu