Obama sāk vēsturisku vizīti Kubā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama svētdien ieradās Kubā, sākot vēsturisku vizīti abu valstu attiecību uzlabošanai, tomēr svētku noskaņojumu sabojāja lietus un spēcīga policijas klātbūtne.

ASV prezidenta lidmašīnai «Air Force One» nolaižoties Havanas lidostā, Obama iesāka vizīti ar tvītu kubiešu slengā «Que bola Cuba?» («Kā sviežas, Kuba?»).

Obama, viņa sieva Mišela un abas meitas Saša un Malija izkāpa no lidmašīnas, turot lietussargus, lai pasargātu sevi no smidzinošā lietus.

Obama ir ne vien pirmais ASV prezidents, kurš apmeklē Kubu kopš 1959.gada,

kad Fidela Kastro partizāni gāza ASV atbalstīto Kubas prezidenta Fulhensio Batistas valdību, bet arī pirmais, kurš apmeklē šo valsti kopš 1928.gadā notikušās toreizējā ASV prezidenta Kelvina Kūlidža vizītes.

ASV prezidents Baraks Obama Kubā

«Prezidents Kūlidžs ieradās ar kaujas kuģi. Viņam vajadzēja trīs dienas, lai šeit nokļūtu. Man vajadzēja tikai trīs stundas,» Obama pajokoja, tiekoties ar jaunatvērtās ASV vēstniecības Havanā personālu.

«Šī ir vēsturiska vizīte,» deklarēja Obama, kurš pirmdien tiksies ar Kubas prezidentu Raulu Kastro, kas 2008.gadā pārņēma valsts vadību no sava slavenā brāļa Fidela.

Pēc tikšanās ar vēstniecības personālu Obama apmeklēja Havanas vecpilsētu un tikās ar Havanas arhibīskapu Haimi Ortegu.

Pēc sarunām ar Kastro Obama otrdien teiks runu Kubas televīzijas tiešraidē un apmeklēs beisbola spēli pirms aizbraukšanas no Kubas.

Līdz ar Obamu Kubu apmeklē arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, vairāki kongresmeņi un amerikāņu uzņēmēju grupa.

Abu valstu attiecību uzlabošanos demonstrēs arī rokgrupas «Rolling Stones» bezmaksas koncerts Havanā piektdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu