Sprādzienā tūristu pilnā Stambulas ielā nogalināti četri cilvēki, 36 ievainoti

TVNET/LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā sestdien tūristu pārpildītā ielā noticis terorista-pašnāvnieka sarīkots sprādziens, kurā gājuši bojā četri cilvēki, bet 36 cilvēki ievainoti, viņu vidū vairāki atrodas smagā stāvoklī, vēsta BBC.

Sprādziens noticis Istiklala bulvārī - vienā no populārākajām Stambulas vēsturiskās daļas tirdzniecības ielām, kas parasti nedēļās nogalēs ir ļaužu pārpilna.

Terorista-pašnāvnieka sarīkotajā sprādzienā gājuši bojā četri, tajā skaitā arī terorists, bet ievainoti 36 cilvēki, tostarp

septiņi cilvēki guvuši smagas traumas,

atzina Turcijas veselības ministrs Mehmets Muezinolu.

Ievainoto vidū ir seši izraēlieši, divi cilvēki no Īrijas un pa vienam no Vācijas, Islandes, Irānas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Viens bojāgājušais ir Izraēlas pilsonis, paziņoja Turcijas valdība.

Novērošanas kameru video, kas pārraidīts Turcijas medijos, redzams vīrietis garā mētelī, kurš netālu no kādas valdības ēkas īsi pirms sprādziena pieiet pie nelielas cilvēku grupas. Kā tiek ziņots, vīrietis garajā mētelī bijis spridzinātājs.

«Visas [izmeklēšanas] versijas ir atvērtas,» sacīja avots Rietumu diplomātu aprindās, piebilstot, ka uzbrukuma mērķis varēja būt gan cilvēku grupa, gan valsts simbols.

Gubernators Šahins sacīja, ka

uzbrukuma mērķis, domājams, bijusi valdības iestādes ēka.
Atbildību par sestdienas sprādzienu neviens grupējums nav uzņēmies.

Valdībai tuvie mediji sprādziena sarīkošanā vaino džihādistu grupējumu «Islāma valsts», kas tiek vainots par vairākiem pēdējo mēnešu laikā Turcijā sarīkotajiem teroraktiem.

Džihādisti tiek vainoti par janvāra teroraktu pie Stambulas Zilās mošejas, kurā dzīvību zaudēja 12 vācu tūristi, kā arī Ankarā oktobrī miera atbalstītāju demonstrācijā sarīkoto uzbrukumu, kurā tika nogalināti 103 cilvēki.

Pēdējā mēneša laikā kurdu nemiernieki galvaspilsētā sarīkojuši pašnāvnieku uzbrukumus, kuros dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Pēdējo mēnešu laikā notikušo teroraktu dēļ Turcijas sabiedrībā valda satraukta gaisotne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu