Apšauba Mika Ozoliņa ASV iegūtās autovadītāja tiesības (256)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No satiksmes negadījumiem nav pasargāts neviens! Lai arī MTV vīdžejs Miks Ozoliņš autovadīšanā nav nekāds iesācējs, tomēr pie Akmens tilta uz Kuģu ielas viņš iekļuva nelielā auto sadursmē.

Miks Ozoliņš: "Notikās tā, ka es braucu sastrēguma laikā, vedu vecomāti pirkt pāris lietas tirgū, bija sastrēgums, līdz ar to veidojās strauja bremzēšana un aizmugurējā mašīna neturēja pietiekami lielu distanci aiz manis."

Skāde automobilim nebija liela, tomēr nevienam no šoferiem nebija saskaņotā paziņojuma veidlapu, tāpēc abi satiksmes negadījumā iesaistītie, draudzīgi devās palīdzību meklēt pie tuvējās policijas mašīnas. Ai, cik ļoti Miks to nožēloja jau desmit minūtes vēlāk!

Miks Ozoliņš: "Principā problēmas sākās tur, ka Ceļu policijas darbinieki sāka apšaubīt manas ASV Ņūdžersijas štatā, kur es esmu dzīvojis nepilnus četrus gadus, iegūtās tiesības, ka tās neesot īstas. Vismaz runāja par to, ka jābrauc būs uz iecirkni vai arī pat jāņem nost mašīna."

Turklāt policisti demonstrējuši lieliskas zināšanas ģeogrāfijā.

Miks Ozoliņš: "Diemžēl policijas darbinieks apšaubīja, kas tā Ņūdžersija vispār ir – tas var būt jebkur!"

Policisti 40 minūtes kasa galvu, īsti nesaprotot, kā rīkoties ar Mika tiesībām. Pa to laiku otrs avārijā iesaistītais šoferis jau dodas projām, bet ko Miks? Miks ar vecmāmiņu karsējas saulē, gaida, gaida, laiku pa laikam lūdzot pasteidzināt notikumu gaitu.

Lieta piņķerīga, un "Tautas balss" dodas pie zinošākiem ļaudīm, lai noskaidrotu, kuram taisnība - Mikam vai ceļu policijas ģeogrāfiem? Izrādās – Mikam!

Alberts Krūmiņš, CSDD direktora vietnieks: "Transportlīdzekļa vadītājam, iebraucot Latvijā no ārvalstīm, atļauts vadīt transporta līdzekli. Ierodoties Latvijā, ja uzturas ilgāk par vienu gadu, noteiktā kārtībā jāmaina."

Miks pārmaiņus dzīvo te Latvijā, te Amerikā. Ja viņš pārceltos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, tiesību maiņa būtu obligāta. Taču policija domā citādi un burziņš pie Akmens tilta turpinās.

Netiekot skaidrībā par tiesību autentiskumu, policisti izmanto iespēju "zvans draugam" un izsauc papildspēkus. Nu Mika apliecības autentiskumu nosaka trīs eksperti.

Liekas, ka trešais policists būs kompetentāks. Tomēr apspriede turpinās, līdz beidzot - ilgi gaidītais aicinājums pie policijas auto!

Miks Ozoliņš: "Viss noskaidrojās, par laimi, un es varu braukt tālāk."

Lai policija noteiktu autovadītāja tiesību derīgumu, vajadzēja stundu un 40 minūtes! Te nu katram pašam jāsecina, cik kompetenti ļaudis kontrolē likumu.

Komentāri (256)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu