Jaundžeikars un Krasts varētu apsvērt iespēju pamest politiku (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) un Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais "tēvzemietis" Guntars Krasts varētu apsvērt iespēju pamest politiku.

Kā šodien raksta laikraksts "Diena", Saeimas nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jaundžeikars pirms nedēļas kādā privātā sarunā sacījis: "Un vispār es domāju, vai neatteikties no mandāta un neiet projām." Viņš gan nedarīšot kā savulaik agrākais politiskais domubiedrs Arnolds Laksa, kurš pēkšņi uzlika uz galda iesniegumu, kas reizē bija vēstījums kolēģiem, un aizvēra aiz sevis durvis.

Jaundžeikars nemēdzot visu uzreiz pamest un šo soli spertu mierīgāk, bet - tādu viņš apsverot. Tam ir vairāki iemesli, un vienu varētu diktēt arī politiskā situācija, ja viņa pārstāvētā LPP/LC paliktu opozīcijā, un, piemēram, Ainārs Šlesers vai kāds ministrs atgrieztos Saeimā. Jaundžeikars parlamentā ir tikai uz ministru pilnvaru laiku valdībā.

Kā galveno iemeslu pārdomām par aiziešanu no politikas Jaundžeikars min vēlēšanos atgriezties Limbažu rajona Vidridžos, kur viņam ir 500 hektāru liela saimniecība. "Es pēc būtības esmu lauku cilvēks un pilsētā nemaz nevaru normāli gulēt," teicis Jaundžeikars.

Savukārt Krasts, kurš februārī kopā ar aptuveni 80 partijas biedriem pameta apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, vēl nav izlēmis, ko darīs tālāk. Viņš neizslēdz iespēju, ka pēc tam, kad nākamgad viņam beigsies Eiropas Parlamenta deputāta mandāts, varētu pavisam aiziet no politikas.

Krasts nolēmis vismaz pusgadu citai politiskai organizācijai nepievienoties. Savukārt, ja viņš paliks politikā, tad vēl būs jāizlemj, kuram spēkam pievienoties, raksta "Diena".

Krasts laikrakstam atzinis, ka nevar izslēgt iespēju, ka pēc Eiropas Parlamenta deputāta mandāta beigām viņš sāks darboties kādā citā jomā. Jau patlaban viņš apsverot kādu tieši ar politiku nesaistītu piedāvājumu, taču, kāds tas ir, Krasts pagaidām nevēlas atklāt.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu