Ozolniekos atsavina 240 000 nelegālo cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, turpinot pastiprināti strādāt akcizēto preču nelegālās aprites apkarošanas jomā, par nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu un glabāšanu personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās, aizturējuši trīs personas. Policijas darbinieki Ozolniekos atsavinājuši 240 000 nelegālo cigarešu, TVNET informēja policijā.

Nelegālās cigaretes tika pārvadātas ar automašīnu «Opel Vectra» ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām ar nosaukumiem «NZ» un «Premjer».

Tika aizturēti 1971.un1961.gadā dzimuši vīrieši, kuri iepriekš bijuši nonākuši policijas redzeslokā, saistībā ar akcizēto preču nelikumīgu apriti. Savukārt, veicot sankcionētu kratīšanu Ozolnieku novadā vienā no privātmājām, atsavinātas 14 kastes ar dažādu marku cigaretēm. Aizturēts 1962.gadā dzimis vīrietis.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Zemgales reģionā šī gada 10 mēnešos par nelegālo akcizēto preču apriti uzsākti 132 kriminālprocesi

– Jelgavā 67, Jēkabpilī 28, Tukumā 13, Aizkrauklē 9 un Dobelē 7. Šogad ievērojami vairāk atsavinātas nelegālās cigaretes. Zemgales reģionā atsavinātas 2 687 800 nelegālās cigaretes, 2013.gadā attiecīgā periodā bija atsavinātas 1 761 578 nelegālās cigaretes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu