Latvijā samazinās tūristu skaits (140)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viesnīcu bizness Rīgā – grūtībās, un hoteļu saimnieki ceļ trauksmi. Latvijā samazinājies tūristu skaits. Eksperti saka – daudzām viesnīcām šis ir izdzīvošanas pārbaudes laiks. Tematu turpina Uldis Āboliņš

Ir nopietni signāli, ka viesnīcu biznesu Rīgā varētu sagaidīt krīze un arī ar, iespējams, izrietošiem bankrotiem – tā prognozē tūrisma industrijas pārstāvji.

Artūrs Stikuts, "Reval Hotels" mārketinga direktors: "Pēdējie divi mēneši nebija labākie vispār viesnīcu biznesa vēsturē gan mums, gan arī mūsu konkurentiem."

Šā gada pirmajā ceturksnī samazinājies viesnīcu noslogojums, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. Zemi rādītāji arī par Latvijas tūrisma nākotni deklarētājam biznesa tūrisma segmentam.

Artūrs Stikuts, "Reval Hotels" mārketinga direktors: "Visienesīgākais tūrisma veids, kas ir konferenču tūrisms, šobrīd vērojams 10 līdz 15 procentu samazinājums, par ko mēs īstenībā visvairāk esam satraukti, jo tas ir tūrisma segments, kas visvairāk ienes naudas valstī."

Sarežģīto situāciju veido arvien pieaugošais viesnīcu skaits Rīgā, kad liels daudzums gultas vietu dzenas pēc ierobežota tūristu daudzuma.

Jānis Jenzis, viesnīcas „Europa Royale Rīga” ģenerāldirektors: "Krīze skan skaļi, bet es domāju, ka tā ir mazā krīzīte. Viesnīcas, kas sevi tik labi nepārdod vai varbūt, kuru atrašanās vieta nav tik ideāli centrā vai tuvu kādiem apskates vai izklaides objektiem, tām ir zināmas grūtības šobrīd."

Lai biznesu nepiemeklētu virkne bankrotu, viesnīcu īpašniekiem jāmaina stratēģijas, saka starptautiskais viesnīcu konsultants no Austrijas.

Martins Šafers, "Kohl&Partners Vienna" konsultāciju uzņēmuma vadošais partneris: "Servisam ir augstas cenas, bet kvalitāte nav tāda, kādu vajadzētu sagaidīt no cenas. Vispār viena no lielākajām kļūdām ir nesamērīgi lielās cenas par viesnīcas istabu un cenas restorānos."

Galvaspilsētas tūristu pārbaudījums būšot vismaz turpmākos divus. Eksperts gan norāda, ka šobrīd Eiropā strauju uzplaukumu piedzīvo, tā sauktās, zaļās brīvdienas zemnieku saimniecībās, bet Latvijas reģioniem lielas izredzes nav.

Martins Šafers, "Kohl&Partners Vienna" konsultāciju uzņēmuma vadošais partneris: "Salīdzinot viesnīcu pozīciju Rīgā un laukos, daudz sliktākā situācijā ir vēl lauku viesnīcas, jo ārvalstu ceļotājs Latviju saista tikai ar Rīgu."

Šobrīd viesnīcu biznesu no dziļas krīzes varot glābt vienīgi valsts finansējuma piešķiršana tūrisma mārketinga aktivitāšu veicināšanai, saka viesnīcu biznesā iesaistītie. Savukārt Tūrisma Valsts attīstības aģentūra nav plānojusi iesaistīties problēmas risināšanā, - to LNT Ziņām sacīja aģentūras pārstāvis Normunds Ķietis. Viņš gan atzina - krīze ir jaušama, bet glābšanas naudas Latvijas papildus reklamēšanai starptautiskajā tūrisma tirgū nebūs.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu