Liepājā katru sestdienu būs atvērts zivju tirdziņš (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 30.septembrī, pulksten 17 Vecās ostmalas promenādes zonā iepretim viesnīcai "Fontaine Royal" Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš un viņa palīdze Elīna Tolmačova svinīgi atklāja zivju tirdziņa paviljonu, pārgriežot sarkanu lentu. Apmeklētāji turpmāk būs gaidīti katru sestdienu no pulksten 9.

"Labāk vēlu, nekā nekad," tā atklāšanā sacīja aktieris Jānis Dreiblats, kurš bija iejuties pieredzējuša zvejnieka tēlā, jo ko tādu pilsētai pie jūras vajadzēja sen. Iespējams, nemīlīgie laikapstākļi bija pie vainas, kāpēc interesentu ap piedāvātajiem gardumiem bija maz. Turklāt zivju paviljonā tirgotāji – SIA „VIDO”, SIA „Kolumbija”, SIA „Libavas zivis” un SIA „Pāvilostas zivis” – bija jau no pulksten 15.

“Kustība bija visas dienas garumā,” novēroja E. Tolmačova, kas ir šī projekta vadītāja. Viņa pastāstīja, ka zivju tirdzniecības vieta ir veidota projekta „Kurzemes reģiona ostu attīstība” ietvaros, kura vadošais partneris ir Kurzemes plānošanas reģiona administrācija. Projektu finansē Norvēģijas finanšu instruments, tā kopējās izmaksas ir Ls 16 196. Šogad tirdziņš darbosies reizi nedēļā – sestdienās, vai kas mainīsies nākamgad, rādīs laiks. “Viss atkarīgs no finansiālajiem līdzekļiem, un vai būs atsaucība no tirgotājiem un pircējiem,” skaidroja E. Tolmačova. Izvēlēta sestdiena, jo tā ir diena, kad cilvēki labprāt dodas ārā un iepērkas. Projektu vadītāja uzskata, ja cilvēki tiks informēti par šo vietu, ka šeit var iegādāties svaigas un kūpinātas zivis, kā arī konservus, pircēji būs.

Uz atklāšanu atnākušie cilvēki tika cienāti ar viesnīcas „Europa City Amrita” restorāna “Oskars” šefpavāra Naura Hauka un Gunāra Ansiņa kopīgi pagatavoto zivju zupu. Jāpiebilst, ka tās tapšanas procesu iemūžināja “LNT” raidījuma “Rīta mikslis ar Egilu Zariņu” veidotāji. Raidījums televīzijā būs redzams 9.oktobrī. Pirms tam N.Hauka bija satraucies, vai cilvēkiem zupa garšos, taču tās sastāvā bija netradicionālas lietas, piemēram, anīss.

“Tas ir mūsdienu variants klasiskai zivju zupai,” viņš piebilda. Taču satraukums bija velts. Pēc šķīvīšiem ar karsto virumu stiepās daudzi, jo tā reizē sildīja gan nosalušās rokas, gan vēderus. “Garšīgi,” apstiprināja liepājnieces Rima Juvņina un Janīna Armanova. Par zivju paviljonu viņas priecājas, un smaidot apgalvo, ka šurp noteikti atnāks vēl kādu reizi. Biežāk to darīt liedz augstās cenas. Pāvilostas zemnieku saimniecības „Kaija” zivju kūpinātāja Indra Selderiņa saprotoši piekrīt, ka cena nav zema, taču “nekas šodien nav lēts”. Atklāšanas dienā cilvēki visvairāk iegādājušies mencu ikrus, lašu vēderiņus un butes, mazāk – nēģus. “Ideja laba, redzēs kā viss attīstīsies,” līdz ar liepājniekiem priecājas I.Selderiņa.

Tirdzniecības vieta ir izveidota kā paviljons, kas vizuāli iekļaujas apkārtējā ainavā un laikā, kad netiek izmantots tirdzniecībai, kalpos kā vides objekts. Dizaina koncepta autors un realizācijas vadītājs ir dizainers Kristaps Štobis.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu