«Ask.fm» pārceļas no Latvijas uz Īriju (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pusaudžu vidū iecienītais sociālais tīkls «Ask.fm» pārceļas no Latvijas uz Īriju, pirmdien vēsta laikraksta «The Financial Times» tīmekļa versija.

Augustā par 60% «Ask.fm» daļu īpašnieku kļuva Nīderlandē reģistrēts uzņēmums «IAC Search Europe B.V.», kas pieder plašam digitālo mediju koncernam IAC. Šis Ņujorkā bāzētais uzņēmums dibināts 1995.gadā, un to patlaban vada Berijs Dillers, kurš iepriekš bijis «Paramount pictures», «Fox Broadcasting» un «USA Broadcasting» vadītājs.

IAC pirmdien paziņoja, ka «Ask.fm» pievienosies IAC struktūrvienības «Ask.com» birojam Dublinā.

2010.gadā izveidoto un Latvijā bāzēto vietni «Ask.fm» reģistrēto lietotāju skaits pārsniedz 100 miljonus. Tā ir devītā populārākā sociālās saziņas vietne pasaulē, liecina interneta statistikas uzņēmuma «comScore» jūnijā publicētie dati.

Tomēr sociālais tīkls izpelnījies arī plašu kritiku.

Vietne «Ask.fm» ļauj lietotājiem izveidot publisku profilu ar savu fotogrāfiju un vārdu, taču citu lietotāju profilos atļauts ievietot anonīmus komentārus un jautājumus. Tomēr ikviens lietotājs var izvēlēties nesaņemt jautājumus no anonīmiem lietotājiem.

Vairums uzdoto jautājumu ir nevainīgi, par mīļākajiem mācību priekšmetiem vai mūzikas grupām, taču daļa portāla lietotāju saskārusies ar lamām, nievām un pazemošanu, pusaudžiem uzdoti tieši jautājumi par seksu, citi jaunieši mudināti pašgraizīties vai pat izdarīt pašnāvību.

Vairāku pusaudžu pašnāvības gadījumi pēc pazemošanas sociālo komunikāciju vietnē izraisīja plašas diskusijas vairākās angliski runājošās valstīs, kur izskanēja arī aicinājumi bloķēt pieeju «Ask.fm».

Nomainoties kontrolpaketes īpašniekiem, mainījās arī «Ask.fm» valdes sastāvs, solot attīstību un drošības pasākumu pastiprināšanu.

Uzņēmuma valdi pameta tās priekšsēdētājs Marks Terebins, kā arī locekļi Iļja Terebins un Oskars Liepiņš. Viņu vietā stājās ASV pilsoņi - Daniels Duglass Līds, kurš ieņēmis valdes priekšsēdētāja amatu, un Džo Elizabete Makmillana, kura darbojas kā valdes locekle.

Duglass norādīja, ka «Ask.fm» ir pilnveidojis savu politiku un pakalpojumus, tostarp apgādājot lietotājus ar plašāku informāciju par drošības pasākumiem un sociālā tīkla lietošanas noteikumiem. Tomēr pamata aspekti nemainīsies, piemēram, maksa par sociālā tīkla lietošanu netiks iekasēta un lietotāji joprojām varēs uzdot jautājumus anonīmi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu