Topošais tieslietu ministrs: Maksātnespējas administratoru sistēmā vajadzīgas kardinālas pārmaiņas (43)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Maksātnespējas administratoru sistēmā ir vajadzīgas ļoti būtiskas un kardinālas pārmaiņas, pilnībā reformējot šo sistēmu, šorīt intervijā Latvijas Radio pauda «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) virzītais tieslietu ministra amata kandidāts Dzintars Rasnačs.

Proti, ir jānodrošina, ka maksātnespējas administratori ir tiesu sistēmai piederīgas amatpersonas, tāpat kā zvērinātiem notāri, advokāti un tiesu izpildītāji, sacīja Rasnačs.

«Tikai šādā ceļā redzu iespējas novērst riskus šīs profesijas cilvēku darbā,» viņš norādīja.

Rasnačs uzsvēra, ka tā būtu iespējams nodrošināt efektīvāku zvērinātu maksātnespējas administratoru pašpārvaldi, kurai būtu daudz vieglāk identificēt problēmas un rīkoties gan preventīvi, gan ar sekām.

Iecerēto pārmaiņu īstenošanai gan nepieciešams Saeimas un Tieslietu padomes atbalsts.

Esošā tieslietu ministra Jāņa Bordāna piedāvātās reformas maksātnespējas administratoru sistēmā Rasnačs salīdzināja ar ielāpu likšanu uz veca apģērba. Viņaprāt, tās nedod risinājumu.

Rasnačs arī norādīja, ka Nacionālo apvienību (NA) par maksātnespējas administratoru partiju sauc inerces pēc. «Vispirms jau par to, ka Nacionālo apvienību dēvē par maksātnespējas administratoru partiju, es teikšu, inerces pēc. Jā, tiešām ietekme pirms diviem gadiem un vairāk bija, taču nu jau ļoti ilgu laiku tādas nav,» teica Rasnačs, atbildot uz jautājumu.

Rasnačs arī pauda viedokli par bankas «Citadele» pārdošanu, norādot, ka VL-TB/LNNK viedoklis ir pārdošanu pagaidām atlikt. Viņaprāt, nākamajai valdībai šis būs viens no grūtākajiem darba jautājumiem.

«Nacionālā apvienība uzskata, ka sarunas ir jāturpina banka Latvijas valstij ir izdevīga ar labu peļņu un sarunu rezultātā optimālais investors ir jāatrod vēlāk,» viņš teica.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu