Krievija Kačiņska lidmašīnu poļiem pagaidām neatdos (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija paziņojusi, ka līdz brīdim, kamēr pati nebūs pabeigusi izmeklēšanu, Polijai prezidenta Kačiņska lidmašīnas atlūzas neatgūt, ziņo newsru.com.

Polijas tieslietu ministrs vakar paziņoja, ka Polija aprīlī avarējušās lidmašīnas atlūzas vēlas atgūt pēc iespējas drīzāk. Ministrs atgādināja, ka atlūzas atbilstoši starptautiskajām tiesību normām ir Polijas īpašums.

Polijā pēdējā laikā ar jaunu sparu uzbangojušas dusmas, ka Krievija nav novērsusi to, ka lidmašīnas atlūzas bojā nelabvēlīgi laika apstākļi un suvenīru tīkotāji. Avarējušās lidmašīnas vraks joprojām glabājas Smoļenskas lidostā, netālu no avārijas vietas, atklātā laukā.

Krievija tikmēr skaidro, ka atlūzas joprojām ir svarīgs pierādījumu materiāls, tāpēc līdz brīdim, kad arī pati Krievija nebūs beigusi savu izmeklēšanu šajā lietā, atlūzas atdotas netikšot. Polija paudusi kritiku, ka Krievijas izmeklēšana rit gausi.

Starpvalstu aviācijas komiteja patlaban sākusi rakstīt galaziņojumu par katastrofas cēloņiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu