Kalvītis aicina ieviest infrastruktūras nodevu kravas automašīnām (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru kabinets šodien iepazinās ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga ziņojumu par situāciju Ludzas rajonā, kur izveidojušās kravas transportlīdzekļu rindas pie Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktiem, TVNET informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Sakarā ar garajām kravas auto rindām uz valsts autoceļiem A-12 un A-13 Latvijas un Krievijas pierobežā Ludzas rajonā 3.aprīlī izsludināta ārkārtas situācija. Kravas transportlīdzekļu rindas Terehovas robežkontroles punkta virzienā atsevišķās dienās sasniedza 47 kilometru garumu. Kā norādīja A.Štokenbergs, šāda situācija apgrūtina transporta kustību, izraisa satiksmes negadījumus, traucē lauksaimniecības tehnikas pārvietošanos. Vienlaikus garās auto rindas pierobežā veicina kriminogēnas situācijas veidošanos uz maģistrālajiem autoceļiem, piesārņo to apkārtni, rada necilvēcīgus darba apstākļus kravas transportlīdzekļu šoferiem. Ministra ziņojumā teikts, ka kravas transportlīdzekļu rinda netiek regulēta ar numuru jeb talonu sistēmu, kā tas tika darīts pagājušā gada nogalē. Ludzas rajona policijas pārvaldei nepietiek resursu situācijas kontrolei un kārtības nodrošināšanai uz maģistrālajiem autoceļiem. Ludzas rajona padome ir vērsusies Ministru kabinetā ar lūgumu sniegt efektīvu palīdzību ārkārtas situācijas novēršanai un stāvokļa normalizēšanai Latvijas un Krievijas pierobežā. Iepazīstoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra ziņojumu, valdība šodien uzdeva Satiksmes un Ārlietu ministrijai mēneša laikā rast risinājumus situācijas uzlabošanai. Viena no iespējām ir infrastruktūras nodevas ieviešana par Latvijas teritorijas šķērsošanu, tāpat jāizskata iespējas iekasēt normatīvajos aktos paredzēto sodu par kravas automašīnu pieļaujamā svara pārsniegšanu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu