Miķelsonam neesot skaidrs, kādēļ aizturēts (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kopš atbrīvošanas no apcietinājuma bijušais AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons ir bez darba un patlaban meklē jaunu darbu. Viņam joprojām neesot skaidrs, par ko viņu tur aizdomās. Miķelsons arī pauda satraukumu par "Latvenergo" nākotni, pieļaujot, ka uzņēmumu varētu privatizēt, lai samaksātu Latvijas valsts parādus.

Kādreizējais energokompānijas vadītājs šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka viņš ir aizdomās turētais, kuram ir aizliegums tikties ar atsevišķiem cilvēkiem, kā arī izbraukt no valsts. Prokuratūrā lietas joprojām neesot.

"Šajā brīdī ir kriminālprocess, kura ietvaros tad tiek pētīts un vētīts, ko tad es esmu tādu sadarījis, kaut gan šobrīd es varu pateikt to pašu, ko teicu sākumā - īsti man nav skaidrības, par ko tad es esmu aizdomās turētais."

Nav konkrētas atbildes uz jautājumiem, kādā veidā es esmu ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokli.

Viņš skaidroja, ka nevarējis viens pats lemt par lieliem projektiem, jo lēmuma pieņemšanā iesaistīts daudz cilvēku.

Pēc aizturēšanas vasaras sākumā Miķelsonam nav kļuvuši zināmi jauni fakti. "Tieši tas pats, kas bija vasarā, tas ir arī šobrīd."

Jautāts, vai viņš patlaban bieži sniedz skaidrojumus un liecības, viņš teica: "Ne pārāk. Šobrīd notiek vairāk sarakste starp mani un prokuratūru, starp mani un KNAB [Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju], vairāk vai mazāk lūdzot mainīt dažādus nosacījumus, tajā skaitā lūdzot atgriezt aizturētos naudas līdzekļus."

Bijušajam "Latvenergo" vadītājam neesot zināma persona, kas sniedza liecības pret viņu.

"Esmu vērsies pret personu kopumā, nezinot viņas vārdu, viņas izskatu. Es griezos prokuratūrā, tā to pārsūtīja KNAB. Savukārt KNAB to noraidīja. Līdz ar to šis process šajā stadijā ir apstādināts. Kriminālprocess nav ierosināts pret personu, kura varētu būt liecinājusi pret mani. Līdz ar to atkal varbūt būs nākošais riņķis, kur mēs griezīsimies un pārsūdzēsim atkal. Šis process notiek gari un pietiekoši birokrātiski, kā tas acīmredzot likumā paredzēts."

Jautāts, vai viņam ir pamats domāt, ka liecības pret viņu ir nepatiesas, Miķelsons teica: "Man ir ārkārtīgi grūti teikt, jo es īsti līdz galam nevaru secināt, vai ir bijis liecinieks. Tas, ko es saprotu, ir tas, ka varētu būt bijis liecinieks. Līdz ar to man nekas cits neatliek, kā prasīt: "Mīļo lieciniek, nu tad sakiet, kas ir pateikts, kas ir šie fakti.""

Šī nekonkrētība ir tas, kas mani varbūt arī visvairāk uztrauc šajā lietā.

Miķelsons arī uzskata, ka "tiesiskums Latvijas valstī ir nedaudz apdraudēts". Viņš esot bijis aizturēts prettiesiski.

Miķelsons lēsa, ka process saistībā ar viņu būs garš. Tā viņa aizturēšanas dienā teicis arī ekonomikas ministrs. Arī Eiropas Cilvēktiesību tiesa viņa lietu varētu skatīt vairākus gadus.

Viņš pauda uzskatu, ka viņa aizturēšana saistīta ar politiku. Viņš esot bijis kādam neērts kompānijas vadītājs. Konkrētus vārdus viņš neatklāja.

Bažījas par "Latvenergo"

Miķelsons arī pauda satraukumu par "Latvenergo" nākotni ilgākā laikā, norādot, ka uzņēmumu varētu privatizēt, lai samaksātu Latvijas parādus. Patlaban gan politiķi to noliedz, bet to, vai "Latvenergo" tiešām iecerēts pārdot, varēs redzēt tikai pēc vēlēšanām. Tuvāko divu trīs gadu laikā risku "Latvenergo" darbībā neesot. Uzņēmums ir pietiekami stabils.

Viņš atzina, ka daudz kas "Latvenergo" turpmāk būs atkarīgs no jaunā vadītāja, kurš patlaban tiek meklēts.

Pats Miķelsons patlaban meklē darbu: "Protams, es meklēju darbu. Bez darba es nevaru." Viņš pauda viedokli, ka darbu atradīs. Jaunā Miķelsona darba vieta nebūšot "Latvenergo" ietvaros. Viņš nevairīsies, taču uzmanīsies no enerģētikas sektora.

Uz vēlēšanām Miķelsons ies un ir ir jau izlēmis, par ko balsot.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas. Tostarp arī Miķelsonu.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu