Valdība vienbalsīgi apstiprina Mežvietu DP priekšnieka amatā (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība otrdien akceptējusi Normunda Mežvieta amata kandidatūru Drošības policijas (DP) priekšnieka amatā turpmākajiem pieciem gadiem, žurnālistiem pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

«Valdība vienbalsīgi pieņēma lēmumu atbalstīt Mežvieta kandidatūru Drošības policijas priekšnieka amatā. Mežviets amata pienākumus sāks pildīt 8.novembrī, bet līdz tam Drošības policijas vadītājs būs Jānis Reiniks,» norādīja ministrs.

Mežviets par prioritāti nosauca gatavošanos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē.

«Tas ir ārkārtīgi nozīmīgs notikums mūsu dzīvē, visai mūsu valstij, kā arī nacionālās drošības sistēmai. Šajā laikā notiks vairāki paaugstināta riska pasākumi, kā arī Drošības policija intensificēs savas darbības valsts drošības un valsts noslēpuma aizsardzībai,» uzsvēra nākamais DP vadītājs.

Prioritāte Mežvietim būs arī 12.Saeimas vēlēšanu laikā iespējamā balsu pirkšana.

Šajās lietās viņš solīja pielikt maksimālas pūles, lai pēc iespējas efektīvāk šīs lietas atrisinātu. Uz jautājumu, vai viņš ir iepazinies ar vēlēšanu balsu pirkšanas lietām un to materiāliem, Mežviets atbildēja: «Es neesmu iepazinies ar izmeklēšanas materiāliem balsu pirkšanas lietās, jo pagaidām vadītāja pienākumus pilda Reiniks. Kad stāšos amatā, tad detalizēti iepazīšos ar šo lietu materiāliem. Es varu apliecināt, ka pielikšu maksimālas pūles, lai šo izmeklēšanu izdotos noslēgt pēc iespējas kvalitatīvāk un pēc iespējas īsākā laikā.»

Trešā prioritāte Mežvietim būs Drošības policijas attīstības un kapacitātes palielināšana un DP darbinieku atalgojuma celšana. Prioritāte būs arī sabiedrības informēšana un DP darba skaidrošana.

Mežviets ir dzimis 1973.gadā. Studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grādu vēsturē.

Ar nacionālās drošības jautājumiem Mežviets bijis saistīts kopš 2002.gada, savukārt dienestu DP uzsāka 2005.gadā. Dienesta sākumā Mežviets strādājis ar pretterorisma jautājumiem, sniedzot ieguldījumu DP Pretterorisma centra un nacionālās pretterorisma sistēmas izveidē un attīstībā. Karjeras turpinājumā viņa profesionālie pienākumi bijuši saistīti ar dienesta darba stratēģiskās plānošanas, iegūtās operatīvās informācijas analīzes, kā arī specdienestu starptautiskās sadarbības jautājumiem.

Līdzšinējā DP priekšnieka Reinika, kurš šajā amatā bijis 15 gadu, pēdējā darba diena būs 7.novembris. Reiniks nolēmis doties izdienas pensijā personīgu apsvērumu dēļ.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu