Kamēr algas nebūs 1500-2000 latu, emigrējošie neatgriezīsies (389)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ārzemēs strādājošie latvieši mūsu valstī neatgriezīsies tikmēr, kamēr Latvijā nemaksās tādas algas kā Eiropā. Deputātu kandidāti un pie varas esošie nezina, cik maksā piens vai tramvaja biļete. Viņi nekad nav bijuši apskatīt, cik latvieši pelna citās valstīs. Lai arī viņi izveidotu jaunas darba vietas, ko sola, bet, ja tajās nemaksās 1500-2000 latu algas, neviens atpakaļ nebrauks.

Es pats esmu strādājis Anglijā un zinu visu no savas pieredzes. Tur strādniekiem ir ap 40 dažādu pabalstu. Ja nenopelni 15 000 gadā, tad valsts katru mēnesi tev piemaksā 200 mārciņas. Bērnu pabalsti vienam bērnam ir 500-600 mārciņas mēnesī. Ja tev ir divi bērni, tu jau vari saņemt apmēram 1200 mārciņas mēnesī + vēl tava alga.

Rodas jautājums, kura māmiņa brauks atpakaļ uz Latviju, lai šeit saņemtu 8-16 latus mēnesī bērnu naudā. Atbilde - neviena!

Vēl paliek 38 dažādi pabalsti, ko saņemt, tādas kā piemaksas par dzīvokļa īri, var saņemt arī bezmaksas mājas, kompensācijas par ziemas apkuri, vasaras bērnu nometnēm, mājas remontam un daudzas citas. Tā, lūk, dzīvo normālās valstīs, par ko laikam mūsu deputātiem nav ne jausmas. Ļoti gribētos,  lai kāds žurnālists šos jautājumus uzdod deputātu kandidātiem.

Jānis

Komentāri (389)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu