Ieteikumi un jautājumi esošajiem un topošajiem deputātiem (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arī man ir daži jautājumi un ieteikumi politiķiem un valstsvīriem, kuri pretendē uz siltu vietiņu valsts pārvaldē pēc Saeimas vēlēšanām.

1. Sirds sāpēs asiņo, uzzinot, ka 2000 būvniecības uzņēmumi izsludina maksātnespēju un līdz ar to palielināsies bezdarbnieku armija. Tajā pašā laikā Eiropas struktūrfondu nauda apgūta tikai par 45%. Kur ir vaina un kā to steidzami izārstēt?

2. Kā dadzis tautas acīs dūrās fakts, ka partijas vēlēšanu kampaņas organizēšanai saņem milzu ziedojumus, bet tauta slīgst nabadzībā. Iesaku katrai partijai katrā vēlēšanu apgabalā Saeimas darbības laikā finansēt no šiem ziedojumiem: 1) 1 talantīga jaunieša studijas, 2) 1 nabadzīgas daudzbērnu ģimenes pabarošanu, 3) 1 no dzimšanas slima bērna izārstēšanu, 4) 1 interešu izglītības iestādi (mūzikas, mākslas, sporta).

3. Valdība plāno piemaksu par darba stāžu vecuma pensionāriem iekļaut no sociālā budžeta valsts budžetā. Būs akūtas vajadzības, kur šo naudu ieguldīt. Tas nozīmē, ka pensijas samazināsies. Vai tā būs?

4. Iesaku iegūto balsu barjeru palielināt no 5% līdz 10%, lai Saeimā iekļuvušo partiju skaitu samazinātu un tās darbu produktīvāku padarītu. Pēc tam varēs samazināt arī deputātu skaitu. Vai tas ir iespējams?

Godīgums un taisnīgums lai valda 10. Saeimas laikā!

Māris

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu