LĀB: bērnudārzi Rīgā iepērk milzīgu daudzumu cukura, gadā 179 tonnas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Bērnudārzi Rīgā iepērk milzīgu daudzumu cukura, pērn gada laikā tās bija 179 tonnas, paziņojumā norāda Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidents Pēteris Apinis, atsaucoties uz nesen konferencē prezentētu ziņojumu «Pārtikas produktu piegāde Rīgas pilsētas izglītības iestādēm».

«Vidēji 30 grami cukura katram pirmsskolas vecuma bērnam katru dienu, nerēķinot to, ko viņš saņem mājās. Vai jums nešķiet likumsakarīgi, ka 21% bērnu, sasniedzot skolas vecumu, cieš no aptaukošanās vai liekā svara?» pauž Apinis, ar atklātu vēstuli vēršoties pie atbildīgajām amatpersonām, arī Rīgas mēra un veselības ministra.

Pēc Apiņa informētā 3.marta konferencē «Veselīga un kvalitatīva Latvijā ražota pārtika», ziņojums par pārtikas produktiem skolās ietvēra informāciju par produktu apjomiem pirmsskolu audzēkņu ēdināšanai 2015.gadā. Tostarp tajā bija teikts, ka iepērk ābolus- 242 tonnas; baltmaizi – 284 tonnas; burkānus – 327 tonnas; cukuru – 179 tonnas; cūkgaļu – 358 tonnas; kartupeļus – 1563 tonnas; krējumu – 126 tonnas; liellopu gaļu – 155 tonnas; olas – 2,2 miljonus; pienu – 2,4 miljonus litru; rupjmaizi – 307 tonnas; sviestu – 116 tonnas.

LĀB uzskata, ka ir jānoskaidro amatpersonas, kuras ir atbildīgas par iepirkumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu