Jurijs Lužkovs var zaudēt amatu jau septembrī (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jautājums par Maskavas mēra Jurija Lužkova atbrīvošanu no amata jau ir izlemts, tā šodien ziņo avīze «Ведомости», kas atsaucas uz saviem avotiem Krievijas prezidenta administrācijā.

Līdz sava amata termiņa beigām, tātad līdz nākamajam gadam, Jurijs Lužkovs nenostrādās, norāda laikraksts. Kremlī un partijā „Vienotā Krievija” šis jautājums jau ir izlemts.

Kā viens no iespējamiem datumiem Jurija Lužkova atstādināšanai no amata tiek minēts 21. septembris, kad Maskavas mēram apritēs 74 gadi.

Tikmēr pats Jurijs Lužkovs no amata atkāpties negrasās. Par savu nodomu cīnīties līdz pēdējam elpas vilcienam viņš ir paziņojis jau vairākkārt, tostarp arī uzstājoties partijas „Vienotā Krievija” Maskavas nodaļas politiskās padomes sēdē. Visas viņam veltītās apsūdzības Lužkovs dēvē par apmelojumiem.

Vairākas Krievijas informācijas aģentūras, atsaucoties uz avotiem Kremlī, šodien vēsta, ka jautājums par Maskavas mēra Jurija Lužkova pilnvaru termiņa pagarināšanu esot Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva kompetencē. Tā esot Kremļa atbilde uz Jurija Lužkova paziņojumiem, ka viņš tuvākajā laikā negrasoties atkāpties no amata.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu