Jauno Bentley prezentēs augusta vidū (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bentley, kas šodien atzīmē kompānijas 90 gadu pastāvēšanas jubileju, nupat darījis zināmu, ka jaunākais modelis tiks prezentēts 16. augustā Kalifornijā notiekošajā Pebble Beach Concours D'Elegance.

Volkswagen koncernā ietilpstošās britu kompānijas informācija liecina, ka līdz ar oficiālo pirmizrādi tiks atklāts arī jaunā modeļa nosaukums. Pagaidām tas zināms vienīgi kā Grand Bentley.

Spiegu foto no carmagazine.co.uk.
Un tomēr, lai kā arī briti censtos saglabāt intrigu, internetā jau šobrīd ir virkne resursu, kurā publicētas ne visai oficiālā ceļā iegūtas jaunā bentlija fotogrāfijas. Tās gan nav kvalitatīvas, taču dod skaidru priekšstatu, ka jaunajā auto īstenota klasisko Bentley automobiļu dizaina valoda jaunā, mazliet citādākā interpretācijā.

Bentley tālajā 1919.gadā dibināja Valters Ouvens Bentlijs (Bentley preses relīzē skaidri teikts, ka tieši šodien, 8.jūlijā, nevis kā populārajā vikipēdijā - 18.janvārī), taču pirmo sērijveida modeli uzņēmums sāka ražot tikai 1921.gadā. Tas bija auto ar visai triviālu nosaukumu - 3 litre.

Tuvāko gadu laikā Bentley vārdu spodrināja tā sauktie Bentlija zēni - uzņēmēji, sportisti un auto lietu gardēži, kas laika posmā no 1924. līdz 1930.gadam Lemānas izturības sacensībās uzvarēja piecas reizes. Viņu vidū var minēt Bentley lielāko finansētāju un faktisko īpašnieku miljonāru Vulfu Barnato, britu izdevuma Autocar žurnālistu Sidniju Čārlzu Hjūtonu Deivisu, kā arī citus dažādu sfēru speciālistus, tostarp lidotāju, inženieri un pat pleiboju.

Britu kompānija norāda, ka tiem laikiem raksturīgās braukšanas izjūtas, nepiespiestā atmosfēra, ekskluzivitāte, ātrums, esot raksturīgi arī jaunajam Bentley modelim, kurš atbilstoši senajām tradīcijām tiks būvēts ar meistaru rokām Krū darbnīcās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu