100 gadi autobūvē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Pirmais auto, Karla Benca Motorwagen, tika patentēts pirms 130 gadiem - 1886. gada 29.janvārī. Kopš tā laika autobūve ir ievērojami attīstījusies, tiek konstruētas mašīnas ar tūkstošiem zirgspēku, dzīšanās pēc jauniem ātruma rekordiem neapstājas ne uz mirkli, un ir labs brīdis, lai atskatītos, kādi auto tad bijuši auto modē pēdējā gadsimta laikā.

Simpātisku ieskatu autobūves pēdējā simtgadē (jā, simtgadē, nevis vēsturē no pašiem pirmsākumiem) ir sagatavojusi interneta vietne mode.com. Tās radītajā video ir apkopoti 11 dažādi auto, kas katrs bijuši nozīmīgi savā desmitgadē. Video sākas ar vienu no pirmajiem Lincoln modeļiem, tam seko kāds cits Lincoln, Ford, Dodge milzis no piecdesmitajiem gadiem, īsts sešdesmito gadu muskuļauto, stilīgiem pilsētniekiem domāts kabriolets no Itālijas, Porsche 911, un viss beidzas ar revolucionāro Toyota Prius un elektrisko Tesla Model S.

Jāpiezīmē, ka video veidotāji ir padomājuši arī par atbilstošu muzikālo pavadījumu, lai katru auto pavadītu katrai desmitgadei raksturīgākais mūzikas stils, kā arī par vadītāju ietērpšanu atbilstoši vēsturiskajām modes tendencēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu