Modes nedēļa: Bangas tērpi un Budes izstāde

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sestdienas pēcpusdienā viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" ar fotoizstādes "XV Riga Fashion Week together with Gints Bude Model Management" atklāšanu un latviešu tērpu mākslinieku skatēm turpinājās Rīgas Modes nedēļa.

Izstādē, kas veltīta visām piecpadsmit Rīgas Modes nedēļām, modes dizainers Gints Bude bija pulcējis teju visus šā brīža ievērojamākos latviešu modes māksliniekus - Indru Miklāvu, Arti Štamgūtu, Žaneti Auziņu, Aļonu Bausku, Annu Led, Alisi Ketneri, Katju Šehurinu, Līgu Bangu, Sarmīti Ostaņeviču u.c. - kuru veikums aplūkojams aptuveni 700 fotogrāfijās.

Savu fotogrāfiju stendu atklāj modes dizaineri Indra Miklāva un Artis Štamgūts
Savu fotogrāfiju stendu atklāj modes dizaineri Indra Miklāva un Artis Štamgūts Foto: TVNET

"Lai šo izstādi izveidotu, man nācās pārskatīt četrpadsmit tūkstošus fotogrāfiju, kas sakrājusies šajos septiņos gados, kopš Rīgā notiek Modes nedēļa," par izrādes tapšanu stāstīja Bude, neslēpjot prieku, ka beidzot viņam klātienē izdevies pulcēt savus kolēģus. Ikvienam no viņiem tika uzticēts atklāt kādu no fotogrāfiju stendiem. "Paldies maniem draugiem un paldies Baltijas Modes federācijas prezidentei Jeļenai Strahovai!" pauda Bude.

Fotoizstādes iniciatoru - modes dizaineru Gintu Budi - sveic modes eksperte Maija Silova
Fotoizstādes iniciatoru - modes dizaineru Gintu Budi - sveic modes eksperte Maija Silova Foto: TVNET
Foto: TVNET

Tūlīt pēc tam mājīgajā "Omega" zālē sākās modes skates. Pirmā savu jauno kolekciju "Protēzes" prezentēja latviešu modes māksliniece Līga Banga.

Līgas Bangas kolekciju papildināja apavu un somu kolekcija, kas veidota, izmantojot gleznotājas Evijas Ķirsones gleznu audekla motīvus
Līgas Bangas kolekciju papildināja apavu un somu kolekcija, kas veidota, izmantojot gleznotājas Evijas Ķirsones gleznu audekla motīvus Foto: TVNET

Mākslinieces 2012.gada pavasara & vasaras kolekcijas tērpi vizuāli vai funkcionāli aizstāj trūkstošo "iedomātā ideāla" daļu, un tos lieliski papildina gleznotājas Evijas Ķirsones unikālā apavu un somu kolekcija, kas veidota, izmantojot mākslinieces gleznu audekla motīvus. "Tas ir kaut kas jauns un unikāls," par šo sadarbību teic Līga Banga, uzsverot - viņa ir ļoti pateicīga Evijai, kura šim projektam piekritusi ziedot savas gleznas.

Vēl sestdienas vakarā interesenti varēja novērtēt "Xenia Joost" (Igaunija), Sarmītes Ostaņevičas (Latvija), Fyodor Golan (UK), kā arī zīmola "Narciss" jaunākās tērpu kolekcijas, bet vakarā klubā "Coyote Fly" risinājās "Narciss After Show Party".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu