Cietumā sadurts Mihails Hodorkovskis (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdienas naktī Krasnokamenskas soda izciešanas vietā noticis uzbrukums bijušajam naftas kompānijas “Jukos” vadītājam Mihailam Hodorkovskim, kurš pašlaik atrodas kolonijas medpunktā. Hodorkovska advokāts Jurijs Šmits pavēstījis, ka viņa klientam uzbrucis kameras biedrs, kurš sadūris viņam seju ar zābaku lāpīšanai paredzētu nazi. Mihailam Hodorkovskim uzliktas vairākas šuves un pašlaik viņa veselība esot apmierinoša.

Mihails Hodorkovskis uzbrukuma brīdī gulējis, bet kad pamodies, pa viņa seju straumēm plūdušas asinis. Vēlāk cietuma kamerā veiktajā pārbaudē par uzbrukumu aizdomās turamā mantās atrasts vēl viens nazis un žiletes, kuru glabāšana ieslodzījuma vietā ir kategoriski aizliegta.

Savukārt par cietumu uzraudzību atbildīgās Krievijas amatpersonas informāciju par uzbrukumu Mihailam Hodorkovskim neapstiprina. “Krasnokamenskas kolonijā patiešām esot noticis kāds incidents, taču tas neesot saistīts ar mēģinājumiem apdraudēt Mihaila Hodorkovska dzīvību”, tā aģentūrai Interfakss pavēstījis kāds ieslodzījuma vietu uzraugošās institūcijas pārstāvis.

Oficiālā amatpersona vienīgi atzinusi, ka 14. aprīļa naktī Hodorkovskim patiešām bijis konflikts ar kādu nesen šajā cietumā ieslodzītu jaunu cilvēku, ar kuru iepriekš viņam bijušas draudzīgas attiecības. Šis jaunais cilvēks esot nedaudz saskrāpējis viņam degunu.

Savukārt interneta portāls Gazeta.Ru ziņo, ka Mihailam Hodorkovskim esot uzbrucis 23 gadus vecs vīrietis, kura uzvārds ir Kučma. Tieši kopā ar viņu bijušais naftas magnāts iepriekš šādiem nolūkiem neatļautā vietā dzēris tēju, bet cietuma administrācija to tūdaļ izmantojusi par ieganstu, lai abus savulaik ievietotu cietuma izolatorā.

Kučma ar zābaku nazi iedūris Mihailam Hodorkovskim deguna kreisajā pusē, kur vēlāk viņam uzliktas vairākas šuves. Uzbrucējs skaidrojis, ka šādi mēģinājis izvairīties no viņa pārvietošanas uz citu cietuma nodaļu. Pašlaik Kučma atrodas soda izolatorā.

Krimināllieta par notikušo pagaidām vēl neesot ierosināta, jo to varot izdarīt tikai saņemot no cietušā attiecīgu iesniegumu, savukārt pats Mihails Hodorkovskis to negrasās rakstīt, jo uzskata, ka viņa kameras biedrs esot garīgi nelīdzsvarots un nespēj kontrolēt savu rīcību.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu