Pēc Stūra mājas slēgšanas čekas upuru atmiņu stāstus varēs skatīties internetā (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pēc Stūra mājas slēgšanas 19.oktobrī Latvijas Okupācijas muzejs čekas upuru atmiņu stāstus ievietos internetā, informēja Okupācijas muzeja pārstāve Inese Krieviņa.

Videomateriālā ir sešu cilvēku stāsti. Tas vēstī par Hariju Ruku, kuru 1945.gadā notiesāja par bruņotu pretošanos padomju okupācijas režīmam, Mirdzu Barbaku, kura 1946.gadā tika notiesāta par nacionālo partizānu atbalstīšanu, kā arī Ievu Lasi (Birgeri), kuru 1951.gadā notiesāja par franču literatūras apspriešanu draugu un paziņu pulkā mājas viesībās. Čeka no šīm vakarēšanām safabricēja pretpadomju «franču grupu», lai iebaidītu Latvijas inteliģenci un atturētu no pretpadomju aktivitātēm.

Šis video bija daļa no muzeja bezmaksas izstādes Stūra mājā. Liecību apkopojums sagatavots no Okupācijas muzeja video krājuma. Tas ir 56 minūtes garš, latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu