Latvijā aktivizējas kūlas dedzinātāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Turpinoties sausiem un saulainiem laika apstākļiem, Latvijā arvien vairāk aktivizējas kūlas dedzinātāji.

Kā informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), vakar tikuši dzēsti jau septiņi kūlas ugunsgrēki, tādējādi kopumā šogad fiksētas 14 šādas ugunsnelaimes.

Kā informēja VUGD, lielākais kūlas ugunsgrēks bija Jaunjelgavā, Jelgavas ielā, kur kūla dega viena hektāra platībā, Talsu novada Abavas pagastā kūla dega 7000 kvadrātmetru platībā, Aizputē, Priežu ielā - 300 kvadrātmetru platībā, bet Salacgrīvā, Grīvas ielā un Jelgavā, Prohorova ielā - 100 kvadrātmetru platībā.

Pagājušajā gadā dzēsti 2786 kūlas ugunsgrēki, no kuriem 2710 gadījumos dega tikai sausā zāle, bet 76 gadījumos kūlas degšanas rezultātā ir dega arī ēkas, transportlīdzekļi un cieta trīs cilvēki. Kūlas dedzināšanas rezultātā 2015.gadā izdega 3256 hektāri Latvijas teritorijas.

Vakar plkst.22.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Pūpolu ielu Rēzeknē, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg saimniecības ēka ar garāžu pilnā platībā un liesmas ir pārmetušās uz dzīvojamās mājas jumtu. Kopējā ugunsgrēka platība bija 120 kvadrātmetri. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.02.11.

Aizvadītajā diennaktī glābēji dzēsuši 18 ugunsgrēkus, kuros cilvēki necieta, bet vēl 11 reizes saņemti izsaukumi uz glābšanas darbiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu