No dzīvokļa griestiem pēkšņi gāžas ūdens

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Daļa «treknajos gados» uzbūvēto mājokļu nav pārāk kvalitatīvi. To var secināt arī no portāla TVNET lasītāju iesūtītās informācijas par dažādām tehniskām ķibelēm, ar ko šajos mitekļos nācies saskarties. Vai arī Tu esi piedzīvojis kaut ko līdzīgu?

No griestiem pil ūdens

Kāds TVNET lasītājs rakstīja par dzīvojamo māju, kura ekspluatācijā nodota 2013.gadā.

«Sākās viss 2015.gada vasaras – rudens sezonā, kad ārā līst stiprs lietus. 7.stāva (pēdējais stāvs) dzīvoklī pilēja griesti –

griesti palika slapji, apmetums sāka mesties kunkuļos un lupa nost.

Namsaimnieks tā arī nemācēja komentēt, kāds ir īstais iemesls. Uz jautājumiem nekad konkrēta atbilde netika sniegta. Trīs reizes nāca meistari un laboja griestus, bet katru reizi, kad lija lietus, griesti atkal kļuva slapji.»

Sāk gāzties ūdens

Savukārt cita lasītāja raksta par 2008.gadā ekspluatācijā nodotu daudzdzīvokļu māju.

«Garantijas laikā (2 gadi) vienā istabā pie griestiem un uz sienas parādījās pleķi kā noplūdis ūdens. Sākotnējā versija – kaimiņš appludinājis, bet tas neapstiprinājās.

Tad būvnieks veica kontrolurbumus griestu panelī, pa kuriem sāka gāzties ūdens – vismaz 3 spaiņi pietecēja.

Oficiālais skaidrojums – ceļot māju ziemas sezonā, paneļa gropē bija sasnidzis sniegs/ sasalis ledus, kas pamazām kusa, un tad ūdens meklēja vietu, kur tecēt.

Remontstrādnieki bija skeptiski un teica, ka tas drīzāk ir caur paneļu šuvēm izspiedies ūdens un pie katras lielākās lietusgāzes istabas siena būs slapja, – tas neapstiprinājās. Tāpat kaimiņiem no ēkas sēšanās procesa saplaisāja logi, ko garantijas laikā būvnieks nomainīja.»

Purvainā vietā celta ēka

Vēl saņēmām ziņu par kādu 2007.gadā ekspluatācijā nodotu ēku, kurai ir pieci stāvi. Ēka būvēta steigā un purvainā vietā, līdz ar to jau pēc gada dzīvokļos parādījās ievērojamas plaisas.

Plaisas kļūst arvien lielākas

Kāda TVNET lasītāja arī rakstīja par padomju laikos būvētu, bet nepabeigtu daudzdzīvokļu ēku Purvciemā. 2006./2007. gadā tā pabeigta un nodota ekspluatācijā, bet augšējo stāvu dzīvokļiem sienās ir ievērojamas plaisas, kas katru gadu palielinās.

Dažkārt pat lifts nestrādā, jo ēka sēžas!

Piedalies arī Tu!

TVNET aicina arī Tevi dalīties ar video un foto materiāliem par celtniecības buma laikā uzbūvēto ēku kvalitāti. Pastāsti, kā šodien ir dzīvot «treknajos gados» būvētajās mājās? Cik kvalitatīvas tās ir?

Filmē, fotografē un raksti savu viedokli uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu