Ko latviešu modes mākslinieki iesaka vilkt šopavasar?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasākumam Midnight Mols, kurā Latvijas populārākie modes mākslinieki vienojās kopīgā darbā, lai definētu pavasara/vasaras modes tendences, rezultāti ir pārsteidzoši. Ziedu apdrukas, augsti papēži, lielas somas, zelts un milzīgas saulesbrilles ir lietas, kurām gluži vienkārši jaunās sezonas garderobē IR JĀBŪT!

Labākie Latvijas modes mākslinieki kopā ar žurnālistiem, stilistiem un pasākuma viesiem izdzīvoja brīvības, viegluma, spārnos pacelšanās un “uzspodrinātu spalvu” burvību, kā arī iejutās cilvēka - putna tēlā, lai iezīmētu jaunās pavasara/vasaras sezonas tendences, krāsas un akcentus. Pasākumā valdīja patiešām radoša gaisotne, jo jaunās tendences tika noteiktas, izmantojot apģērbus un aksesuārus no t/c Mols piedāvājuma.

Modes māksliniekiem – Dāvidam, Elitai Patmalniecei, Aleksandram Bibergalam, Žanetei Auziņai un Atim Artemjevam tika doti uzdevumi – atbilstoši jaunās sezonas modes tendencēm sapost savu mūzu – sabiedrībā pazīstamu cilvēku, kā arī izveidot divus apģērbu komplektu paraugus – romantisko un casual.

"Latviešu Džūlija Robertsa, sieviete ar pieklājīgiem ienākumiem un augstu pašapziņu," tā savu mūzu aktrisi Zani Vaļicku raksturoja ekstravagantais Dāvids. "Zelts, lielas saulesbrilles, somas un spilgtas krāsas ir sievietes ceļvedis pavasarī. Drēbes ir iespējams kārtot vienu virs otras kā košas putnu spalvas," tā viņš dalīja savus padomus. Slavējot Exte saulesbrilles nepilnu 150 latu vērtībā, kuras izmantoja viņa mūza, Dāvids atzina: "Ar tirdzniecības centra Mols piedāvājumu var būt moderns."

"Viņš ir gan gulbis, gan krauklis, viņš ir unikāls! Viņš atbilst apzīmējumam cilvēks – putns," tā savu mūzu, grupas "Tumsa" solistu Mārtiņu Freimani pieteica modes māksliniece Elita Patmalniece. Viņasprāt, šajā sezonā dominēs krāsainība, īpaši dzeltenais un zaļais, kas apzīmē sauli.

"Es uzskatu, ka Leiškalnu ģimene ir viena no aristokrātiskākajām ģimenēm Latvijā, tāpēc priecājos ģērbt ikvienu no šīs ģimenes," tā savu izvēli pamatoja modes mākslinieks Aleksandrs Bibergals, kurš par savu mūzu bija izvēlējies Dārtu Leiškalni. "Jaunajā sezonā aktuāls ir rūtainais un pumpainais, ģērbšanās ar šiku un eleganci, neaizmirstot kā aksesuāru izmantot saulesbrilles. Kā vienmēr – vienkārši un ar eleganci," savu ceļu jaunās sezonas modēs raksturoja Bibergals.

"Ikviens no maniem klientiem man ir mūza. Kad strādāju, tad iedvesmojos tieši no konkrētā cilvēka. Un šovakar tā ir Žaklīna Cinovska," savas mūzas izvēli pamatoja Žanete Auziņa. Kā uzskata pati māksliniece, jaunās sezonas vēsmas garderobē ienesīs platas vidukļa jostas, legingi, sievišķā un vīrišķā mijiedarbība apģērbā.

"Ar mākslinieku strādāju jau vairāku gadu garumā, tāpēc šovakar modi atnes tieši viņš," savu mūzu - dziedātāju Jāni Stībeli pieteica modes mākslinieks Atis Artemjevs. "Pavasarī galva sagriežas un var atļauties dažādas trakulības – solīdo stilu variēt, lai justos ērti un brīvi. Ja pie uzvalka tiks izvēlētas kedas, tad nekāds stila pārkāpums tas nebūs," iedrošināja Artemjevs.

Pasākumā piedalījās arī stiliste un grima meistare Žanna Dubska, kuras virsvadībā modeļi tika saposti. Viņa raksturoja jaunākās tendences gan grima izvēlē, gan stilā. "Pavasaris nāk ar svaigām un iesātinātām krāsām - persiks un aprikoze. Sejas āda ir jāsaudzē, un to nav ieteicams pārsauļot. Apģērbā krāsu gamma visplašākā – violets un sārts, zaļā, dzeltens, un joprojām aktuāls zelts."

Latvijas modes dizaineri kārtējo reizi pierādīja, ka viņu izvēlētās pavasara/vasaras modes tendences sakrīt ar pasaulē valdošajām, un atklāja, kas ir šīs sezonas aktuālākās jeb tā saucamās "must have" (ir jābūt) lietas: vidukļa platās jostas, zelta rotaslietas (akcents – piespraude), platformas apavi, lielu rāmju brilles, apģērbā izmantotas lielas pogas un krāsainu ziedu motīvi. Krāsa, kas liks katrai sievietei pavasarī un vasarā mirdzēt, – violetā. Līdzās tam ir viegli sārtie, koši vienas krāsas apģērbi.

"Ar šo pasākumu Mols apliecināja, ka veiksmīgi turpinās savu līdera lomu, nosakot jaunākās modes un stila vēsmas iepirkšanās pasaulē. Man patiess prieks, ka Latvijas modes mākslinieki vēlreiz apliecināja, ka jaunās sezonas garderobi - apģērbu, apavus, kā arī aksesuārus var atrast tirdzniecības centrā Mols," gandarīta ir t/c Mols direktore Zita Siliņa.

Pasākuma laikā viesi arī paši varēja iejusties modeļu lomās, izmantojot fotostudijas "Imagine" un "Dimantu darbnīcas" sniegtos pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu