Vairāk par "Maserati GranTurismo" (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ženēvas auto izstādē prezentēts pavisam jaunais, ilgi gaidītais "Maserati GranTurismo", kura stilu veidojis "Pininfarina".

Sportiskais "Maserati GranTurismo" ir piemērots lietošanai ikdienā, tā aprūpe ir vienkārša, tas rada ļoti sportiskas izjūtas un braukt ir elpu aizraujoši. Tomēr "Maserati GranTurismo" ir automobilis, kurā uzmanība pievērsta arī ērtībām, materiāliem un detaļām, tā ietilpība ir līdz četrām personām, iekšējā telpa ir noformēta greznā "Maserati" stilā. Tas ir sporta automobilis, kura sniegums ir lielisks un ar kuru braukt ir aizraujoši, tam ir 4,2 litru V8 dzinējs ar 405 ZS pie 7100 apgriezieniem minūtē, bet maksimālais griezes moments ir 460 Nm pie 4750 apgriezieniem minūtē, turklāt 75% no tiem tiek sasniegti jau pie 2500 apgriezieniem. "Maserati GranTurismo" maksimālais ātrums ir 285 km/h un paātrinājums no 0 līdz 100 notiek 5,2 sekundēs.

Svara dalījums starp asīm ir gandrīz ideāls – 49:51. Pārnesumkārba ir automātiska, ar pašregulējošām kontrolierīcēm, kas sajūga izmaiņas pielāgo braukšanas stilam un apstākļiem. Automobiļa garums ir 4881 mm, bet riteņu garenbāze - 2942 mm. Standarta riteņu izmērs pēc izvēles ir 19” vai 20”.

Jaunās kupejas stilu iedvesmojušas "Pininfarina Birdcage 75" konceptauto līnijas, un tās veido tīrasinīgu un sportisku automobiļa korpusu.

"Maserati GranTurismo" ir četrvietīgs auto ar pievilcīgu interjeru, kurā eleganti, augstākās kvalitātes apdares materiāli apvienoti ar rūpīgi nostrādātām detaļām. Plašās ārējās dimensijas ir saskaņotas ar interjeru, nodrošinot visiem četriem pasažieriem maksimālas ērtības arī ilgos braucienos.

Detaļām veltītā uzmanība ir viena no raksturīgām iezīmēm – salona apdares pamatmateriāls ir "Poltrona Frau" āda, bet to papildina hromēti elementi uz priekšējā paneļa un stūres, ar rokām darināti sēdekļi ar izšūtiem "Maserati" trijžuburiem uz sēdekļu galvas balstiem, "Alcantara" ādas detaļas u.c.

Pielāgojamās gaismas kontrolierīces - tas ir vēl viens aspekts, kas norāda uz detaļām un novatoriskām idejām veltīto uzmanību.

Efektīvās "Maserati GranTurismo" divkārša ksenona gaismas var regulēt ar rotācijas funkciju, padarot brauktuves un apkārtnes apgaismojumu spēcīgāku, tādējādi palielinot braukšanas drošību nakts laikā arī ļoti līkumainos ceļa posmos.

Elektroniskās augsta un zema staru kūļa kontrolierīces acumirklī uztver informāciju par automobiļa vadīšanu, gaismas krišanas leņķi un braukšanas ātrumu, kā arī iedarbina speciālos elektriskos motorus gaismas konusu pagriešanai.

"Maserati GranTurismo" tradīcijas aizsākās Ženēvas auto izstādē 1947. gadā, kurā tika prezentēts "Pininfarina" veidotais "A6 GranTurismo". Pēc vairāku interesentu lūguma auto tika izlaists ierobežotā sērijā - tika saražoti 58 automobiļi. Desmit gadus vēlāk, 1957. gadā "Maserati" Ženēvas auto izstādē prezentēja savu pirmo masveidā ražoto "GranTurismo" modeli - "3500 GT". Septiņu gadu laikā kopskaitā tika saražoti 1983 "3500 GT" modeļi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu