No ieslodzījuma atbrīvots Meļko (42)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiesas noteiktajā kontā ir iemaksāta 25 000 latu lielā drošības nauda, kas nepieciešama tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā aizturētā bijušā uzņēmuma viceprezidenta Aigara Meļko atbrīvošanai no apcietinājuma, informēja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pamatojoties uz veikto maksājumu, izmeklēšanas tiesnesis ir pieņēmis lēmumu par Meļko atbrīvošanu, un šis lēmums nogādāts uz Centrālcietumu.

Latvijas radio ziņo, ka pirms neilga brīža Aigars Meļko ir iznācis no cietuma.

Meļko pagaidām vienīgais, kurš runā ar žurnālistiem

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kā Meļko jūtas, pametot cietumu, viņš atbildēja, ka "ārā spīd saule un ir saulains laiks, bet kā tad cilvēks var justies, kas divus mēnešus pavadījis cietumā".

Meļko bija vienīgais no trim "Latvenergo" lietā apcietinātajiem, kurš tūlīt pēc cietuma pamešanas bija gatavs žurnālistiem paskaidrot notikušo, kā arī atbildēt uz jautājumu, vai viņš gatavojas sekot bijušā "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja Kārļa Miķelsona pēdās un iesniegt sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Tomēr, pēc Meļko teiktā, viņam vispirms jāiepazīstas ar lietas materiāliem, un tad kopā ar advokātiem varēs sniegt plašākus komentārus.

Meļko no cietuma iznāca ar vienu somu un maisiņu un aizbrauca kopā ar savu advokātu sudraba krāsas automašīnā "Lexus".

Tādējādi pašlaik brīvībā atrodas visi trīs "Latvenergo" lietā apcietinātie.

Kā ziņots, piektdien Centra rajona tiesa nolēma atbrīvot no apcietinājuma "Latvenergo" amatpersonu lietā aizturēto Meļko pret 25 000 latu lielu drošības naudu, žurnālistiem pastāstīja viņa advokāts Agris Bitāns.

Uz jautājumu, cik ātri šādu naudas summu varētu savākt, advokāts tikai noteica: "Tā ir jāsavāc, jo tādu brīvu naudas līdzekļu ģimenei nav." Vairāk nekādus komentārus advokāts žurnālistiem piektdien nesniedza.

17.augustā tiesa pārskatīja bijušajam "Latvenergo" vadītājam Kārlim Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma, ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda. 19.augustā Miķelsons tika atbrīvots no apcietinājuma, jo minētā summa tika samaksāta. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Miķelsonam piemērojis virkni citu ierobežojumu. Viņam piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietām, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

Savukārt šajā lietā aizdomās turēto biznesa konsultantu Andreju Livanoviču tiesa 19.augustā nolēma atbrīvot no apcietinājuma pret 15 000 latu drošības naudu. Livanovičs brīvībā iznāca jau nākamajā dienā.

Saistībā ar "Latvenergo" amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, iepriekš informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās "Latvenergo" koncerna amatpersonas ir Miķelsons, Meļko, AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Aizturēto personu advokātu līdz šim teiktais liecina, ka iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu