Ņujorkā arestē 30 "Okupē Volstrītu" aktīvistus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Policija Ņujorkā piektdien arestējusi 30 korporatīvās alkatības pretinieku kustības "Okupē Volstrītu" aktīvistus.

Ņujorkas policijas departamenta preses pārstāvis sacīja, ka protestētāji arestēti tāpēc, ka viņi bloķējuši policijas iecirkņa ieeju Hārlemā. Viņiem izvirzītas apsūdzības "nekārtībās".

Hārlemā vairāki simti cilvēku protestēja pret pretrunīgi vērtēto policijas praksi apturēt un aptaustīt cilvēkus, lai pārbaudītu, vai viņiem nav šaujamieroča, paziņoja Amerikas pilsonisko brīvību savienība.

Starp arestētajiem ir arī ilggadējais cilvēktiesību aktīvists, Prinstonas universitātes profesors Kornels Vests, kurš gan drīz pēc tam tika atbrīvots.

"Okupē Volstrītu" katru dienu sadarbībā ar vietējām organizācijām rīko vai atbalsta dažāda lieluma un mērķu demonstrācijas.

Galvenie iemesli, kuru dēļ aizsākusies kustība "Okupē Volstrītu", ir stagnējošā ekonomika, smagā bezdarba situācija, kā arī protestētāju pārliecība, ka bagātajām korporācijām ir labāki finanšu nosacījumi nekā vidējam Amerikas strādniekam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu