LIAA neatklāj, vai "Aerodium" samazināta soda nauda (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) pieņēmusi lēmumu, vai samazināt soda naudas apmēru vēja tuneļu ražotājam "Aerodium" par kavēšanos paviljona atklāšanā izstādē "World Expo", taču to neatklāj, jo starp pusēm noslēgtais līgums ir konfidenciāls, pastāstīja LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Vineta Vilistere-Lāce.

Viņa teica, ka LIAA ir izvērtējusi daļu "Aerodium" iesniegto skaidrojumu un dokumentus par nepārvaramas varas apstākļiem, kas varētu būt kavējuši paviljona pabeigšanu līgumā noteiktajā termiņā, proti, līdz šā gada 30.aprīlim. Pēc Vilisteres-Lāces sacītā, LIAA ir izvērtējusi minēto apstākļu atbilstību līgumā definētajam nepārvaramas varas jēdzienam un savu lēmumu nosūtījusi "Aerodium".

"Atbilstoši līgumam jebkura ar projektu saistīta informācija ir konfidenciāla, un izpaušana trešajām personām ir atļauta tikai pēc pušu rakstiskas vienošanās," viņa uzsvēra.

Aģentūra BNS jau iepriekš ziņoja, ka LIAA saņēma visu nepieciešamo attaisnojošo dokumentu paketi no "Aerodium". Iepriekš "Aerodium" bija iesniedzis daļu dokumentu, taču tie nebija pilnīgi, tāpēc uzņēmumam tika lūgts iesniegt visu nepieciešamo dokumentu paketi.

Tāpat vēstīts, ka LIAA piemēroja "Aerodium" 331 tūkstoša latu soda naudu par 26 dienu kavējumu paviljona atklāšanā "Expo", taču ekonomikas ministrs Artis Kampars iepriekš pieļāva, ka soda naudu būs iespējams pārskatīt, ja "Aerodium" iesniegs dokumentus par kavēšanās iemesliem.

Latvijas paviljons starptautiskajā izstādē "World Expo" Šanhajā tika atklāts 26.maijā ar premjera Valda Dombrovska lidojumu "Aerodium" vēja tunelī.

Latvijas paviljons arī ikvienam izstādes apmeklētājam piedāvā izmēģināt Latvijā radīto jauno vertikālā vēja tuneļa veidu, kas tapis "Aerodium". Izstādes laikā viesiem ir iespēja arī piedalīties interaktīvā spēlē, pēc kuras var izmēģināt lidošanu vēja tunelī. Plānots, ka ik dienu tunelī lidos 200 cilvēku.

Izstādi Šanhajā atklāja 1.maijā, un tā norisināsies līdz 31.oktobrim.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu