Parīzē iepazīstina ar piektās paaudzes Corsa (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parīzes auto šovā Opel prezentēja vienu no nozīmīgākajiem modeļiem savā piedāvājumā - B segmenta spēkratu Corsa.

Corsa, kas tiek ražota jau trīsdesmit gadus un līdz šim ir pārdota aptuveni 12 miljonos eksemplāru, nupat ir piedzīvojusi ceturto paaudžu maiņu.

Piektās paaudzes modelis tehniski ir saglabājis priekšteča ārējos un iekšējos gabarītus, jo ir būvēts uz vecās šasijas, taču visi virsbūves paneļi, izņemot jumtu, ir jauni. Līdz ar to mazais automobilītis izskatās kā no jauna piedzimis.

Opel prezentācijā Parīzē piedalījās arī vācu supermodele Klaudija Šīfere
Opel prezentācijā Parīzē piedalījās arī vācu supermodele Klaudija Šīfere Foto: Opel

Arī tehniskais pildījums ir modernāks. Lielākais jaunums Corsa aprīkojuma sarakstā ir trīs cilindru degvielas tiešās iesmidzināšanas turbo dzinējs ar 1 litra darba tilpumu, kuru Opel piedāvās divās jaudas versijās - ar 90 un 115 zirgspēkiem.

Dīzeļdzinēju saimē lielākie jaunumi ir saistīti ar jauniem turbokompresoriem, kas paaugstinās motoru atsaucību pie zemiem apgriezieniem. Lai vēl vairāk taupītu degvielu, šie dzinēji tiks jau standartā apgādāti ar stop/start sistēmu.

Degvielas resursu taupīšana, starp citu, šā gada Parīzes auto šovā ir ļoti karsta tēma. Piemēram, Renault stendā tika izstādīts konceptauto, kurš vēsta par franču kompānijas apņemšanos izstrādāt tehnoloģijas, kas degvielas patēriņu varētu samazināt līdz pat 1 litram uz 100 kilometriem. Par to vairāk - zemāk pievienotajā video.

Foto: Opel
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu