Pērn reģistrēts otrs lielākais dzemdību skaits Preiļu slimnīcas pastāvēšanas vēsturē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

2015.gadā SIA «Preiļu slimnīca» Dzemdību nodaļā tika pieņemtas 455 dzemdības, kas ir otrs lielākais dzemdību skaits slimnīcas pastāvēšanas vēsturē, informēja Preiļu novada pašvaldībā.

Vairāk - 458 dzemdības - tikušas reģistrētas vien 1983.gadā.

Dzemdību nodaļas vadītājs Juris Kļaviņš norāda, ka pavisam Preiļu slimnīcā piedzimuši 458 bērniņi, no kuriem 254 meitenes un 204 puikas, kā arī uzsver, ka Preiļu slimnīcā katrai pacientei ir individuāla pieeja.

Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļas ārstu komandā pavisam ir trīs ārsti ginekologi - Larisa Bogdanova, Svetlana Morozova un Kļaviņš. Savukārt nodaļas vecmāte Lūcija Tropa ir saņēmusi Gada balvu medicīnā nominācijā «Gada vecmāte 2012».

SIA «Preiļu slimnīca» Dzemdību nodaļa sniedz valsts apmaksātu dzemdību palīdzību, kuru pērn saņēmušas sievietes ne tikai no Preiļu novada, bet arī Rēzeknes, Rēzeknes novada, Daugavpils, Daugavpils novada, Līvānu, Riebiņu, Aglonas, Krāslavas un citiem Latvijas novadiem.

Pašreizējās telpās Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļa atrodas kopš 2013.gada vasaras, kad tika pabeigti apjomīgi remontdarbi, kā rezultātā visas slimnīcas nodaļas atrodas vienā korpusā. Pirmajā slimnīcas stāvā ir Uzņemšanas nodaļa, otrajā - Dzemdību un ginekoloģijas nodaļa un ērtas, labiekārtotas palātas, kur dzemdību laikā var uzturēties arī visa ģimene. Slimnīcas trešajā stāvā ir Vispārējā profila nodaļa, bet ceturtajā - dienas stacionārs un operāciju zāle, kas ir pieejama gadījumos, kad nepieciešams ķeizargrieziens.

Ārsts Kļaviņš pagājušā gada nogalē Preiļu slimnīcas darbinieku veiktajā aptaujā «Gada cilvēks SIA «Preiļu slimnīca«» saņēma vislielāko atbalstu un tika godināts gan Preiļu slimnīcas kolektīva svinīgā pasākumā, gan arī Preiļu novada Kultūras centra rīkotajā Lielajā ballē.

Kļaviņš pēc Rīgas Medicīnas institūta pabeigšanas un iegūtās ārsta kvalifikācijas 1987.gadā iestājās internatūrā Rīgas pilsētas 6.klīniskajā slimnīcā, 1988.gadā ieguva ārsta akušiera-ginekologa kvalifikāciju. Kopš 1988.gada 1.augusta Kļaviņš strādā par ārstu ginekologu Preiļu slimnīcā. Kolektīva un pacientu vidū iemantojis lielu atzinību kā zinošs un augsti kvalificēts speciālists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu