Avots: Sīrijas opozīcija piekrīt pamieram, ja Krievija pārtrauc uzlidojumus

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas opozīcijas grupējumi piekrituši divu vai trīs nedēļu ilgam pamieram ar nosacījumu, ka tiks pārtraukti Krievijas kara aviācijas uzlidojumi, svētdien vēsta ziņu aģentūra «Reuters», atsaucoties uz sarunām tuvu avotu.

Pamieru varētu atbalstīt visas konflikta puses, atskaitot džihādistu grupējumu «Islāma valsts», sacījis aģentūras sarunbiedrs.

Ugunspārtraukšanas režīma ieviešana ir atkarīga no tā, vai tiks pārtraukti Krievijas uzlidojum grupējumam «Al Nusra» - starptautiskā teroristu organizāciju tīkla «Al Qaeda» Sīrijas atzara - pozīcijām, piebilda avots.

Krievija un ASV patlaban risina sarunas par šo jautājumu, viņš norādīja.

Pateicoties Krievijas kara aviācijas atbalstam, Alepo provincē, Sīrijas ziemeļos, cīņās pret nemierniekiem, kuru vidū ir arī «Al Nusra», panākumus gūst kā Sīrijas valdības karaspēks, tā Sīrijas kurdu kaujinieki.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu